Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 00:01:18

Німеччина профінансувала реновацію двох лікарень в Чернігівській області

13.03.2024   12:19Агенцiя

Уряд Німеччини профінансував реновацію приміщень КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького» і КНП «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги». В цих закладах проведено ремонти і перепланування на окремих поверхах. В квітні в них запрацюють кол-центри, а згодом - сонячні електричні станції. Загальна вартість робіт і обладнання складе близько 9 млн. грн.

Наприкінці 2022 року проєкт GIZ Ukraine «Спеціальна програма підтримки України/ EU4ResilientRegions» отримав запити на допомогу від громад з п’яти регіонів. Громади потребували допомоги у відновленні самих закладів, а також у вдосконаленні сервісу та комунікації в існуючих закладах охорони здоров’я.
«В рамках проєкту по реновації лікарень ми обрали комплексний підхід, - розповідає Рене фон Прондзінскі, керівник компоненту соціальної інфраструктури. – Тому окрім проведення відновлювальних робіт, ми були сфокусовані на підсиленні стійкості закладів загалом і впроваджені нової філософії лікарень. Йдеться про впровадження рішення в частині комунікації з пацієнтами, а також підвищення енергонезалежності закладу».
Для кожного з медичних закладів розроблено окремий пакет будівельних рішень, що імплементовано навколо ремонтних робіт приміщення кол-центру. Його оператори надаватимуть інформацію про розклад роботи лікарів, діагностичні процедури та правила підготовки до них, що напряму впливає на якість медичних послуг.
Це комплексний і принципово новий рівень обслуговування пацієнтів, які зможуть користуватись зручними каналами зв’язку. Відкриття центру планується в квітні 2024 року, а поки проходить етап навчання персоналу і налагодження роботи.
Також влітку 2024 році на території обох медичних закладів запрацюють сонячні електричні станції. В Ніжині її встановлена потужність складатиме 50 кВт*год (пік), а в Бахмачі - 25 кВт*год (пік). За попередніми розрахунками в сонячну погоду забезпечуватиме покриття значної частки потреб в електриці лікувального закладу.
Проект реновації закладів охорони здоров’я в рамках проєкту «Спеціальна програма підтримки України/ EU4ResilientRegions» з облаштуванням сучасних кол-центрів і встановленням сонячних електростанцій охопить вісім закладів в Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Чернігівській областях.

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини