Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 19:37:54

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

11.03.2024   12:43Агенцiя

Оперативна інформація про надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру на території Чернігівської області станом на 8:00 11 березня 2024 року


Пожежі: зареєстровано 16 пожеж, з яких: 4 в житловому секторі, 12 в природних екологічних системах (9 - суха трава, 3 - сміття). Причина – потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал, необережність під час куріння. Вогнем пошкоджено 4 будівлі.

Виявлення та знищення ВНП: піротехнічні підрозділи 1 раз залучалися до виконання робіт за призначенням, виявлено 1 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено - 52526 ВНП).

Інші повідомлення:

10.03.2024 року о 10 год. 54 хв. для проведення робіт з прибирання поваленого дерева за адресою: Новгород-Сіверський район, Семенівська ТГ, автодорога між  с. Медведівка та с. Лубʼяне, залучалося відділення 11 ДПРЧ м. Семенівка (3 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки).

10.03.2024 року о 13 год. 08 хв. для надання допомоги працівникам поліції по відкриванню дверей підвального приміщення, за адресою: Ніжинський район, Бахмацька ТГ, м. Бахмач, вул. Дружби, залучалося відділення 14 ДПРЧ м. Бахмач (3 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки).

Моніторинг гідрологічної обстановки на річках області станом на 08 год. 00 хв. 10.03.2024 року:

Внаслідок льодових процесів на фоні високої водності та коливань рівнів води на р. Дніпро, Десна, Снов та Сож спостерігаються незначні локальні підтоплення:

р. Дніпро: у Чернігівському районі (Ріпкинська ТГ) спостерігається підтоплення проїзної частини вулиці в селищі Радуль, де ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

р. Десна: підтоплено ділянки під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (довжиною до 3 м, рівень води до 0,71 м), тимчасово припинено транспортне сполучення у напрямку с. Бирине, с. Прокопівка та с. Підгірне Новгород-Сіверського району, рух транспорту здійснюється в об’їзд через Сумську область.

р. Снов: підтоплено ділянку місцевої дороги (ділянка довжиною до 30 м, рівень води до 0,24 м), ускладнено транспортне сполучення з с. Малий Дирчин, Чернігівського району.

р. Сож: с. Старі Яриловичі, підтоплено проїзну частину вулиці (довжиною до 10 м, рівень води до 0,63 м), ускладнено транспортне сполучення до 4 домоволодінь.

Спільно з органами місцевої влади в с. Великий Дирчин створено мобільний пост для надання допомоги населенню. До чергування залучено 3 особи та 3 одиниці техніки, з них: ГУ ДСНС в області - 2 чоловіки особового складу, 1 одиниця техніки, "Червоний Хрест" - 1 чоловік та 2 одиниці техніки (1 снігоболотохід "Богун"). За добу перевезено 5 осіб (з початку робіт - 43 особи, з них 0 дітей). Загалом з початку проведення робіт перевезено 429 осіб, з них 43 дитини. Підтоплень житлових будинків та присадибних ділянок не зафіксовано.

Прогноз погоди на 11 березня 2024 року


 Невелика хмарність. Без опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура вночі –4...–9º, вдень +1...+6º. По Чернігову температура вночі –5...–7º,  вдень +3...+5º.

Радіаційний фон на території області: м. Чернігів - 13 мкр/год, м. Сновськ - 12 мкр/год, с. Покошичі - 14 мкр/год, м. Семенівка - 13 мкр/год, м. Ніжин - 13 мкр/год, м. Прилуки - 12 мкр/год, м. Остер - 11 мкр/год.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.