Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 19:39:18

Вимагали гроші у в'язнів Чернігівського СІЗО – судитимуть учасників організованої злочинної групи

01.03.2024   10:16Агенцiя

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи за фактами вимагання грошових коштів, встановлення та поширення злочинного впливу на території м. Чернігова та в слідчому ізоляторі (ч. 4 ст. 189, ч. 1, 2 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, раніше судимий чоловік зі статусом суб'єкта підвищеного злочинного впливу, який координував злочинну діяльність на території м. Чернігова, маючи зв’язки і вплив у кримінальних колах, разом з двома спільниками на волі та ще двома ув’язненими Чернігівського СІЗО організував злочинну схему з вимагання грошових коштів у взятих під варту осіб та їх близьких родичів.

Застосовуючи  фізичне і психологічне насильство та маючи авторитет в СІЗО, ув’язнені займалися вимаганням грошових коштів, посилаючись на недотримання потерпілими «злодійських звичаїв» та отримання звинувачення у торгівлі наркотичними засобами або психотропними речовинами.

Внаслідок вказаних злочинних дій організована група отримала грошові кошти у розмірі 168 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.