Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 01:58:47

Ремонт доріг Чернігова: скільки коштів потрібно на роботи

28.02.2024   09:31Агенцiя

На ремонт доріг Чернігова у 2024 році потрібно щонайменше 300 млн грн, йшлося під час загальноміської наради в муніципалітеті 27 лютого. В той час, як у міському бюджеті передбачено тільки 128 млн грн, виходячи з його можливостей.

    – Тільки майже 60 млн грн потрібно на ямковий ремонт 30 тис. м2, грейдерування, струменевий ремонт. Це для розуміння об'єму проблем по місту, – зазначив під час наради в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

А є ще поточний ремонт, відновлення перехресть тощо. Наприклад, на ремонт вул. Тероборони – Л. Пашина потрібно 4 млн грн, Л. Лук'яненко – М. Грушевського – 5 млн, вул. Любецької – 21,5 млн.

    – У нас немає коштів. Будемо думати звідки зняти, а зняти у нас особливо немає звідки. Тільки почали думати звідки, прийшов Василь Олексійович (начальник управління освіти Василь Білогура – ред.) і каже, течуть дахи в десяти школах, ну ми ж не можемо не профінансувати цей напрямок, тому що це ж капає на голову нашим дітям, – говорить Ломако. – Зараз ми бачимо можливість додати 50-53 млн грн на цей напрямок, але це буде загалом 170 млн, при потребі у 300 млн грн. Треба якось за ці кошти, яких немає, зробити максимальну кількість доріг у місті, щоб вони хоча б були в такому стані, щоб кілька років вистояли. Продовжуйте рахувати, краще у нас буде список із більшою кількістю проблемних питань і потім будемо робити об'їзд, спілкуватися з людьми, керівниками,  і від чогось відмовлятися.

Нагадаємо, що під час загальноміської наради минулого тижня очільник КП «АТП-2528» Руслан Волок повідомив, що за результатами обстеження, 257 доріг Чернігова потребують ремонтних робіт. Він зазначив, що ремонтуватимуть, в першу чергу, ті, якими рухається велика кількість автотранспорту, також будуть включені і дороги приватного сектору. Наразі комунальники чекають коли запрацюють асфальтні заводи та плюсової температури, аби розпочати відповідні роботи.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини