Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 03:55:39

Чернігівці почали отримувати пільгові транспортні картки

23.02.2024   15:58Агенцiя

Чернігівці, які мають право на пільговий проїзд, почали отримувати транспортні картки. Видають їх за цією ж адресою, що і приймають заяви на оформлення — у департаменті соціальної політики Чернігівської міської ради.

Прийом заявок на оформлення карток стартував 1 лютого  та триватиме до 31 грудня 2024 року.

На фото ви бачите як виглядає пільгова транспортна картка: вказано ім'я, прізвище та по батькові власника, а на зворотній стороні — коротка інструкція з її використання.

Вони видаються безкоштовно, як і за умови закінчення терміну дії. Ці витрати на себе взяла «Чернігівська транспортна компанія». А от у випадку втрати картки, перевипуск здійснюватиметься вже за рахунок власника.  

Пільгові транспортні картки дозволяють здійснювати необмежену кількість поїздок і видаються для реєстрації в системі.

    — Уже більше 13 тисяч заявок надійшло від пенсіонерів, пільговиків, які звернулися до департаменту щодо отримання транспортної картки. Людина приходить до нас із паспортом, ідентифікаційним кодом, посвідченням, яке дає право на пільговий проїзд, та копіями всіх перелічених документів,  і заповнює заяву. Процедура прийому документів не займає багато часу. При подачі заявки ми відразу інформуємо, коли потрібно прийти повторно і отримати готову картку, — розповідає директорка департаменту Ірина Марчук.  

Видача карток пільговикам — продовження транспортної реформи і фінал запровадження електронної системи обліку та оплати за проїзд. Місту потрібно розуміти загальний обсяг пасажиропотоку, щоб коригувати рух транспорту, а також для точності відшкодування пільгових перевезень з бюджету Чернігівської міської тергромади.

Картками можна користуватися одразу після отримання. Разом з тим, протягом перехідного періоду (до кінця 2024 року) за всіма пільговиками зберігатиметься право безкоштовного проїзду у громадському транспорті — достатньо тільки показати пільгове посвідчення. З 2025 року для безкоштовного проїзду обов’язково потрібно буде мати, окрім посвідчення, ще й цю пільгову картку. Щоразу її необхідно прикладати до валідатора, аби поїздка була зареєстрована, а пасажир отримав квиток.

Детальніше про умови отримання цієї картки читайте тут

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.