Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 06:16:09

Чернігів відвідала делегація з Латвії — дивилась на результати співпраці та говорила про подальше партнерство

23.02.2024   13:20Агенцiя

З черговим візитом у Чернігові представники Латвії. 22 лютого в.о. міського голови Олександр Ломако зустрівся з державним секретарем міністерства економіки Латвійської Республіки Едмундсом Валантісом, головою представництва в Україні латвійського агентства інвестицій та розвитку Айнарсом Межулісом, заступницею Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні з питань реформ і реконструкції Мадарою Сіліня.

Чернігів продовжує розвивати партнерство з Латвією. Під час цієї зустрічі було обговорено можливість надання допомоги для відновлення школи №19 та насосної станції №3 КП «Чернігівводоканал». Обидва об'єкти отримали суттєві пошкодження під час активних бойових дій у 2022 році.



    — Освіта — та галузь, де ми продовжуємо потребувати підтримки у відновленні. Це про майбутнє. Про відчуття нормальності для наших дітей. Дуже важливо, щоб люди поверталися до міста. Під час бойових дій пошкоджень зазнали 80 % освітніх закладів міста. З допомогою партнерів ми продовжуємо їхнє відновлення. Зокрема, мова про школу №19, одну з найпошкодженіших. І ще один важливий проєкт — відновлення водонасосної станції, яка забезпечує водопостачання 40 % міста, — повідомив під час зустрічі Олександр Ломако.

Також делегація оглянула встановлені на території модульного містечка що на вул. В. Дрозда будинки, виготовлення та передачу яких профінансувала її країна. А також відвідала дитсадок №10 — один із ДНЗ, для яких Латвія передала меблі.

    — Наш уряд не припиняє допомагати Україні і Чернігову. Наступні транші для Чернігівщини вже затверджені. І ми тут, щоб зрозуміти як краще зможемо допомогти, чого потребує регіон, — зазначив Едмундс Валантіс.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.