Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 10:13:12

Чернігівські медійники вчилися працювати в умовах бойових дій

19.02.2024   20:39Агенцiя

Відповідальність за власне життя лежить виключно на собі. На цьому під час тренінгу «Журналістика в умовах бойових дій: реальний досвід та дієві поради» у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів» наголосив журналіст та експерт ІМІ Олександр Рубан.

Він зазначив, що будь-яке відрядження у зону бойових дій починається з оцінки ризиків та плану, як їх мінімізувати.
«Головна задача журналіста під час війни - вижити»,- сказав Олександр Рубан.
Він на власному прикладі розказав, з якими безпековими ситуаціями можуть зіткнутися журналісти під час зйомок на фронті та які рішення необхідно приймати, аби відзняти хороший контент без шкоди власному життю.
Також, Олександр Рубан порадив, як вдало спланувати свій маршрут і як журналсітам поводитися на КПП.
Найголовніше, на чому зупинився спікер, кожен медійник, їдучи у зону бойових дій, повинен мати ключовий контакт. Тобто людину, яка буде знати весь маршрут, бути на зв’язку 24/7 і знати, що робити в екстрених ситуаціях.
«Він має контролювати всі аспекти протоколу звʼязку, зобовʼязаний зберігати список усіх членів команди з їхніми контактними даними, групою крові, найближчими родичами та питаннями, що підтверджують життя.
Окрім того, слідкує за ситуацією безпеки в зоні, де працює команда, і надсилає відповідні сповіщення»,- зазначив Олександр Рубан.
Наостанок, присутнім журналістам був наданий перелік речей та пристроїв, які можуть знадобитися під час відрядження у зону бойових дій.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:17

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони 09:15

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської ОДА до однієї з міських рад області про повернення земельної ділянки площею понад 35 га, в межах прикордонної смуги, скасування її державної реєстрації.

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який під час окупації катував мешканців Чернігівщини 09:08

Співробітники СБУ встановили особу чергового російського окупанта, причетного до катувань мирних мешканців під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

30 квітня: цей день в Україні і світі

30 квітня: цей день в Україні і світі 08:58

ДЕНЬ 797 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 797 RUSSIAN AGRESSION

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.