Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 10:01:56

Спричинив збитки бюджету на майже 8 мільйонів гривень: поліцейські повідомили про підозру посадовцю Чернігівської міськради

15.02.2024   11:12Агенцiя

В ході слідчих дій встановлено факт службової недбалості начальника Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, що призвело до мільйонних збитків бюджету на закупівлі спеціальної техніки для утримання доріг.

Слідчі слідчого управління поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури та за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань повідомили про підозру у службовій недбалості посадовцю Чернігівської міської ради, що спричинило тяжкі наслідки інтересам громади міста.

Слідство встановило, що під час закупівлі спеціальної техніки посадовець міськради, нехтуючи своїми обов'язками та діючи з порушеннями законодавства, не організував внутрішній контроль та не забезпечив його здійснення в Управлінні та на комунальному підприємстві. Внаслідок чого було здійснено закупівлю чотирьох самоскидів із зимовим обладнанням для утримання доріг за ціною, що значно вища за ринкову.

Такі дії посадовця спричинили збитки міській територіальній громаді на загальну суму 7,9 мільйона гривень.

Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Чернігівської област

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини