Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 01:01:02

Ніна Лемеш зустрілася з юним чернігівцем Сергієм Морозом, який концертами збирає донати на армію

04.02.2024   12:55Агенцiя

Ніна Лемеш зустрілася з юним чернігівцем Сергієм Морозом, який концертами збирає донати на армію

Чернігівського школяра Сергія Мороза, який співає на вулицях древнього міста на Десні, аби зібрати кошти для потреб українських військових, знають не лише в обласному центрі. Добра слава про безпрецедентну волонтерську ініціативу хлопчика з Чернігова шириться Україною та за межами нашої держави.

Під час спілкування з першим заступником голови обласної ради Ніною Лемеш хлопчик розповів, що ідея співати у нього виникла тоді, коли його вразила новина про дівчинку, яка грала у шахи і зібрані гроші передавала до Благодійного фонду Сергія Притули, який підтримує ЗСУ. Ініціативу свого чутливого і талановитого сина підтримали мама й тато.

Перший виступ Сергія Мороза відбувся у липні 2022 року на Валу у Чернігові. У репертуарі юного вокаліста українські пісні та одна музична композиція англійською мовою. Батьки допомагають організовувати вуличні концерти у людних місцях міста, аби підтримати фінансами українську армію, а чернігівці охоче долучаються до зборів коштів для військових підрозділів.

– Сергійко, своєю патріотичною позицію, активною волонтерською діяльністю та підтримкою ЗСУ, мужніх українських воїнів ти став взірцем та прикладом не лише для дітей, своїх ровесників, але й для багатьох дорослих, – сказала Ніна Лемеш та вручила Сергію Морозу подяку обласної ради та подарунок.

Для розширення кругозору про органи місцевої влади Ніна Лемеш розповіла про діяльність представницького органу Сіверщини та зорієнтувала наймолодшого чернігівського волонтера щодо того, яким же чином 64 депутати в обласній раді представляють інтереси громад Чернігівщини.

Перший заступник голови обласної ради зауважила, що Перемога буде обов'язково за Україною, бо правда на нашій стороні, адже у нас є такі прекрасні молоді люди як Сергій: розумні, творчі, патріотичні.

Юного співака на зустрічі, яка відбулася у товаристві заступника керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Олени Зубок, відповідального секретаря Чернігівської обласної організації НСЖУ Ольги Чернякової, супроводжувала мама Катерина Мороз.

 
Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини