Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 15:26:55

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 01 лютого по 8:00 02 лютого 2024 року

02.02.2024   09:42Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинули 3 особи та 1 особа постраждала.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

06.00                01.02.2024

- 2 вибухи з міномету 120 мм в районі східної околиці с. Єліне Корюківського району.

10.00-10.30      01.02.2024

- 19 вибухів з міномету 120 мм в районі західної околиці н.п. Клюси Корюківського району.

21.13-21.20      01.02.2024

- 10 вибухів з міномету 120 мм в районі с. Блешня Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 1  одиницю спеціальної техніки та  1 працівника. На дорогах області проїзд забезпечено.

Дорожньо-транспортні пригоди – 3:

- на 147 км  а/д «Київ - Суми - Юнакіївка» (Прилуцький район) о 19 год. 31 хв.  01  лютого водійка автомобіля марки "Chevrolet Lacetti" під час виїзду з ґрунтової дороги на головну не надала переваги у русі вантажному автомобілю  марки "МАN", що призвело до зіткнення двох автомобілів. Внаслідок пригоди водійка автомобіля "Chevrolet Lacetti", 1981 року народження, від отриманих травм загинула на  місці події;

- на 122 км а/д Н-27 «Чернігів - Грем’яч» біля с. Хлоп’яники Корюківського району о 21 год. 38 хв. 01 лютого водій автомобіля марки "ВАЗ - 2108" під час  маневру обгону транспортного засобу виїхав на смугу зустрічного руху і здійснив наїзд на лежачого на асфальтному покритті місцевого мешканця з ознаками переохолодження та алкогольного сп’яніння. Внаслідок пригоди потерпілого, 1970 року народження, було доставлено до Сосницької лікарні, де від отриманих травм він помер;

 - в м. Носівка Ніжинського району по вул. Центральній о 17 год. 13 хв. 01 лютого водійка автомобіля марки "ВАЗ-2101" здійснила наїзд на велосипедистку, яка об’їжджаючи вибоїну на дорозі, різко повернула ліворуч і потрапила під автомобіль. Внаслідок пригоди велосипедистка отримала травми та була доставлена до лікарні м. Носівка.

Пожежі – 2:

пожежі в житловому секторі – 2:

  - в м. Чернігові в коридорі на дев’ятому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку по вул. Шевченка, 160А о 01 год. 29 хв. 02 лютого сталася пожежа. Вогнем пошкоджено холодильник, майно та стіни на площі 2 кв.м. Причина - коротке замикання електромережі. Збиток – встановлюється;

  - в м. Чернігові у квартирі дев’ятиповерхового житлового будинку по  вул. Пухова, 152 о 05 год. 59 хв. 02 лютого сталася пожежа. Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку, меблі, облицювання стін та стелі на площі 5 кв.м. Причина, збиток та сума врятованих матеріальних цінностей - встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1970 року народження.

Гідрологічна ситуація:

На річках області спостерігаються підвищення  рівнів води з добовою інтенсивністю 1-4 см.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

  Внаслідок активних процесів щодо коливань рівнів води на річках області з ускладненнями гідрологічної обстановки та льодоутворенням спостерігається наступна ситуація:

р. Снов - затоплення ділянки проїжджої частини автодороги місцевого значення «Смичин - Конотоп – Смяч»  на ділянці між селами Великий Дирчин та  Малий Дирчин Чернігівського району (Седнівська ТГ) довжиною до 25 м з рівнем води до 30 см. Ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин, яке здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності між селами та об’їзними дорогами Березнянської ТГ Чернігівського району. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населених пунктах не зареєстровано.

р. Дніпро - в смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) затоплено ділянку проїжджої частини вулиці Новікова довжиною до 30 м та рівнем
води до 132 см. Ускладнене транспортне сполучення з домоволодіннями, яке
здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано;

На території Михайло-Коцюбинська ТГ Чернігівського району затоплено ділянку проїжджої частини автодороги місцевого значення Мньов - Пустинки довжиною до 8 м, глибиною до 15 см, ускладнене транспортне сполучення з           с. Пустинки.

 В с. Мньов Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) перелито ділянку проїжджої частини дороги по вулиці Набережній довжиною до 40 м, глибиною до 35 см. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

р. Десна - підтоплена ділянка під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть довжиною до 6 м з рівнем води до 66 см. Ускладнене транспортне сполучення автодорогою місцевого значення у напрямку: Новгород-Сіверський - с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне, яке здійснюється автотранспортом підвищеної прохідності.

В м. Остер Чернігівського району (Остерська ТГ) перелито ділянку проїжджої частини вулиці Соборності довжиною до 50 м, глибиною до 20 см. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

р. Сож – в с. Старі Яриловичі Чернігівського району (Добрянська ТГ) перелито ділянку проїжджої частини вулиці Травнева довжиною до 10 м, глибиною до 60 см. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища:

01 - 05 лютого на р. Дніпро в межах Чернігівської області внаслідок нестійкого температурного режиму продовжуватиметься підвищення рівнів води на ділянці с. Неданчичі - с. Дніпровське   зі збереженням та збільшенням води на заплаві та збільшенням води на заплаві та перевищенням небезпечних відміток порушення транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами річок Дніпро та  Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

 Триватиме подальше затоплення і утримування води на заплавах р. Десна біля м. Новгород-Сіверського,  с. Морівськ з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському та Ніжинському  районах, утримання затоплення заплави річки Снов і переливу автодороги місцевого значення у Чернігівському районі (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 10 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год., Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 01 лютого по 20 годину 02 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, вночі місцями невеликі опади, вдень без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с, (вдень пориви 15-20 м/с). Температура вночі від 3º морозу до 2º тепла, вдень 0-5º тепла.

По м. Чернігову температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 2-4º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини