Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 04:28:40

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 30 січня по 8:00 31 січня 2024 року

31.01.2024   10:21Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

 Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

  09:40-09:50   30.01.2024

- 10 вибухів з міномета  120 мм біля  н. п. Блешня Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила

  14:23   30.01.2024

- 4 вибухи НАР випущені з гелікоптера   біля  н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району. Пошкоджено житловий будинок.

  15:45-16:05   30.01.2024

- 4 вибухи з САУ біля  н. п. Гірськ Корюківського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:

Протягом доби для забезпечення транспортного сполучення на автошляхах області було задіяно 2  одиниці спеціальної техніки та  2 працівника. На дорогах області проїзд забезпечено.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення:

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ліній 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 ТП, без електропостачання залишаються 932 абоненти.

Пожежі в житловому секторі – 3:

- в м. Семенівка  Новгород-Сіверського району по вул. Новоселиця, 41 о 12 год. 27 хв. 30 січня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та майно, пошкоджено перекриття на площі 48 кв. м та стіни на площі 12 кв. м. Причина – коротке замикання електромережі.

- в с. Перелюб Корюківського району (Корюківська ТГ) по вул. Шевченка, 6    о 20 год. 13 хв. 30 січня сталася пожежа неексплуатуємого житлового будинку (5х6 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено веранду площею 6 кв.м, пошкоджено перекриття та стіни на площі 19 кв.м. Власник, причина та збиток встановлюються.

- в с. Липів Ріг Ніжинського району (Вертіївська ТГ) по вул. Центральній, 171  о 01 год. 18 хв. 31 січня сталася пожежа житлового будинку (5х8 м, стіни деревʼяні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, стіни на площі 17 кв.м та перекриття на площі 20 кв.м, пошкоджено перекриття, стіни на площі 20 кв.м та майно. Причина та збиток встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1970 року народження.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи до виконання робіт за призначенням не залучалися (з початку бойових дій знешкоджено - 52468 ВНП).

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

На р. Десна в межах Новгород-Сіверського та Чернігівського районів:

- Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 6 м, рівень води до 66 см), тимчасово припинено пряме транспортне
сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне).

- м. Остер Чернігівського району (Остерська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Соборності (ділянка довжиною до 50 м, глибина до 20 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

На р. Дніпро в межах Чернігівського району:

- Михайло-Коцюбинська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Мньов - Пустинки (ділянка довжиною до 8 м, глибина до 15 см)  ускладнене транспортне сполучення з с. Пустинки.

- с. Мньов Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Набережна (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 35 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 30 м, глибина до 125 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

На р. Снов в межах Чернігівського району:

- Седнівська ТГ Чернігівського району - через затоплення  проїжджої частини автодороги місцевого значення Смичин - Конотоп - Смяч  (ділянка довжиною до 25 м, рівень води до 30 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

На р. Сож в межах Чернігівського району:

- с. Старі Яриловичі Чернігівського району (Добрянська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Травнева (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 60 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища:

30-31 січня на р. Дніпро в межах Чернігівської області внаслідок нестійкого температурного режиму продовжуватиметься підвищення рівнів води на ділянці с. Неданчичі - с. Дніпровське   зі збереженням та збільшенням води на заплаві та перевищенням небезпечних відміток порушення транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами річок Дніпро та  Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Триватиме подальше затоплення і утримування води на заплавах р. Десна біля м. Новгород-Сіверського,  с. Моровськ з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському та Ніжинському  районах, утримання затоплення заплави річки Снов і переливу автодороги місцевого значення у Чернігівському районі (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 30 січня по 20 годину 31 січня очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, вночі та вранці місцями слабкий туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний 5-10 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень від 1º морозу до 4º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер західний 5-10 м/с. Температура вночі 2-4º морозу, вдень  1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини