Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 15:21:12

На Чернігівщині поліцейські готові допомагати мешканцям населених пунктів, до яких ускладнено проїзд через підтоплення

31.01.2024   09:01Агенцiя

Поліцейські разом з рятувальниками ДСНС регулярно контролюють стан доріг у районах підтоплення, а в разі потребі доставляють гуманітарну допомогу мешканцям сіл, відрізаних великою водою.

Наразі непроста гідрологічна ситуація зберігається у ряді громад Чернігівського, Новгород-Сіверського, Корюківського та Ніжинського районів. Через нестабільний температурний режим на багатьох ділянках ряду річок області триває підйом води з інтенсивністю 1-4 сантиметри на добу.

Зокрема, на Новгород-Сіверщині води р. Десна суттєво підтопили вулично-шляхову мережу в низовій частині райцентру, а також унеможливили проїзд дорогою, яка з‘єднує Новгород-Сіверський з двома селами району.

Поліцейські разом зі співробітниками ДСНС регулярно здійснюють обстеження підтоплених ділянок. Учасники рейдів спілкуються з місцевими мешканцями та з’ясовують, якої допомоги потребують люди. Надалі поліцейські та рятувальники, із залученням місцевої влади і гуманітарних організацій, надають необхідну підтримку мешканцям сіл, заблокованих через підйом води.

Водночас поліцейські нагадують правила безпечного руху в умовах можливого підтоплення окремих ділянок доріг. Поліція наполегливо радить уникати руху такими дорогами, де вода вже наблизилася до рівня дорожнього покриття чи перевищила його. Плануйте поїздки завчасно та обирайте альтернативні маршрути. Це збереже ваше життя та здоров’я, а також врятує транспортний засіб від пошкоджень.



Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини