Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 19:06:34

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 29 січня по 8:00 30 січня 2024 року

30.01.2024   09:25Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:

08:00  29.01.2024

 -1 вибух з дрону–камікадзе біля н.п. Грем’яч Новгород-Сіверського району.  Внаслідок обстрілу автомобіль «ВАЗ-2107» отримав незначні механічні пошкодження, про втрати серед місцевого населення інформація не надходила.

 09:10   29.01.2024 р.

- 1 вибух ВОГ з БпЛА біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

11:30   29.01.2024 р.

- 1 вибух з міномета 120 мм біля н.п. Леонівка Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

11.30  29.01.2024

- 3 приходи зі ствольної артилерії біля н.п. Заріччя Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

12.25-12.27 29.01.2024

 -2 приходи з міномету 120 мм біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

13.20-13.27  29.01.2024

 -3 приходи з міномет 120 мм біля н.п. Грем'яч Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

14:40   29.01.2024 р.

- 1 вибух з міномета 120 мм біля н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

20.51-20.52  29.01.2024

- 1 приход з міномета 120 мм в районі н.п. Гаті Новгород-Сіверського району.

Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

23:50-23:52   29.01.2024

-3 вибухи з міномета 82 мм в районі н.п. Блешня Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Стан доріг:

На дорогах області проїзд забезпечено.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення –  :

Внаслідок бойових дій знеструмлено 8 ліній 10 кВ (з них 7 частково), 16 населених пунктів (з них 3 частково), 37 ТП, без електропостачання залишаються 932 абоненти.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

- в м. Чернігові по проспекту Перемоги 120 о 08 год. 10 хв. 29 січня водій автомобіля «Skoda Octavia» не надав перевагу в русі автомобілю «Renault Logan», в результаті чого сталося зіткнення. Внаслідок ДТП пасажир автомобіля «Renault Logan» отримала тілесні ушкодження та була доставлена до Чернігівської обласної лікарні.

Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 4:

- в м. Корюківка по вул. Чернігівській, 79 о 12 год. 17 хв. 29 січня сталася пожежа житлового будинку (10х12 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 3 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

- в с. Рубанка Ніжинського району (Дмитрівська ТГ) по вул. Польовій, 24 о 13 год. 54 хв. 29 січня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни деревʹяні, покрівля шиферна). Вогнем знищено перекриття на площі 1 кв.м, пошкоджено перекриття на площі 1 кв.м та конструктивні елементи димаря. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в смт Михайло-Коцюбинське Чернігівського району по провулку Малому, 7 о 16 год. 35 хв. 29 січня сталася пожежа житлового будинку (6х13 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено внутрішнє облицювання стін на площі 30 кв.м та майно. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.  

- в с. Терешиха   Ніжинського району (Дмитрівська ТГ) по вулиці Молодіжній, 60  о 22 год. 12 хв. 29 січня сталася пожежа господарчої будівлі     (6х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, перекриття та майно, пошкоджено стіни. Ймовірна причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.                

інші пожежі – 1:

- біля смт Добрянка Чернігівського району (Добрянська ТГ) о 20 год. 04 хв. 29 січня сталася пожежа тимчасової споруди (10х30 м, дерев`яна). Вогнем знищено споруду. Причина, власник, збитки та сума врятованих матеріальних цінностей встановлюються.

Гідрологічна ситуація:
На  річках області спостерігаються підвищення рівнів води з добовою інтенсивністю 1-4 см.

Небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

На р. Десна в межах Новгород-Сіверського та Чернігівського районів:

- Новгород-Сіверська ТГ Новгород-Сіверського району - через затоплення під'їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 6 м, рівень води до 66 см) тимчасово припинено пряме транспортне
сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине з  3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне).

- м. Остер Чернігівського району (Остерська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Соборності (ділянка довжиною до 50 м, глибина до 20 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

На р. Дніпро в межах Чернігівського району:

- Михайло-Коцюбинська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Мньов - Пустинки (ділянка довжиною до 8 м, глибина до 15 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Пустинки.

- с. Мньов  Чернігівського району (Михайло-Коцюбинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Набережна (ділянка довжиною до 40 м, глибина до 35 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

- смт Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Новікова (ділянка довжиною до 30 м, глибина до 125 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

На р. Снов в межах Чернігівського району:

- Седнівська ТГ Чернігівського району - через затоплення проїжджої частини автодороги місцевого значення Смичин - Конотоп – См’яч (ділянка довжиною
до 25 м, рівень води до 30 см) ускладнене транспортне сполучення з с. Малий Дирчин.

На р. Сож в межах Чернігівського району:

- с. Старі Яриловичі Чернігівського району (Добрянська ТГ) - перелито проїжджу частину вул. Травнева (ділянка довжиною до 10 м, глибина до 60 см). Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення в населеному пункті не зареєстровано.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:

29-31 січня на р. Дніпро в межах Чернігівської області внаслідок нестійкого температурного режиму продовжуватиметься підвищення рівнів води на ділянці с. Неданчичі - с. Дніпровське   зі збереженням та збільшенням води на заплаві та перевищенням небезпечних відміток порушення транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами річок Дніпро та  Сож у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

Триватиме подальше затоплення і утримування води на заплавах р. Десни біля м. Новгород-Сіверського, с. Моровська з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському  районах та утримання затоплення заплави річки Снов і переливу автодороги місцевого значення у Чернігівському районі (I рівень небезпеки – жовтий).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки –_12 мкр/год., Остер –_11 мкр/год., Покошичі – 12_ мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 29 січня по 20 годину 30 січня очікується мінлива хмарність, без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер західний 5-10 м/с. Температура вночі  3-8º морозу, вдень від 2º морозу до 3º тепла.

По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер західний 5-10 м/с. Температура вночі 5-7º морозу, вдень  0-2º тепла.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини