Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 09:32:06

Чернігівців навчатимуть правилам дорожнього руху на безоплатному курсі — як долучитися?

22.01.2024   11:09Агенцiя

У Чернігові на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр запускають безкоштовні курси з вивчення правил дорожнього руху. Після завершення навчання всі учасники зможуть самостійно скласти державний іспит з теорії ПДР.

За словами директора простору Олександра Ясенчука, з листопада українцям дозволили складати теоретичний іспит з правил дорожнього руху без відвідування автошколи. Це наштовхнуло освітню мережу на запуск нового напрямку та формування навчальних груп у своїх просторах.

«Звісно, автошколи й надалі пропонуватимуть свої послуги, адже навчатися з викладачем все ж легше, ніж самостійно. Але це щонайменше 4-5 тисяч гривень. Натомість наш центр пропонує готуватися до іспиту з теорії ПДР абсолютно безкоштовно», — зазначають у просторі.

Організатори додають: навчальний формат нічим не відрізнятиметься від викладання в звичайних автошколах. Навчатиме правил дорожнього руху викладач із 30-річним досвідом Віталій Лахтіонов.

«В усіх містах, де стартують курси ПДР, в якості лекторів ми запрошуємо викладачів, які мають багаторічний досвід роботи та високий відсоток успішного складання іспиту серед студентів. І Чернігів — не виключення, тут містян готуватимуть до іспиту справжні професіонали», — додають в освітньому просторі.

Після завершення навчання учасники курсів зможуть самостійно зареєструватися на складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.

«Крім того, якщо людина вже має водійське посвідчення, але хоче актуалізувати знання з ПДР, вона також може зареєструватися на наші курси. Жодних обмежень для участі немає: лише бажання навчатися та здобувати нові знання», — підкреслюють організатори.

Заняття будуть відбуватися тричі на тиждень: у понеділок, середу та п’ятницю з 12:00 до 14:00. Перше заняття відбудеться в понеділок, 22 січня. Для участі достатньо зареєструватися за цим посиланням.

Додамо, Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього. Важлива складова проєкту – платформа Гончаренко Центр. Онлайн, що пропонує безкоштовні уроки іноземних мов для всіх охочих.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної проживає в новій родині: що відомо про опікунку 08:45

Донька найстаршої матері України Валентини Підвербної Анна вже декілька тижнів проживає в новій родині у Чернігові. Тимчасову опіку над дитиною взяла давня знайома родини Підвербних 50-річна Олена.

Кінологи ДСНС відшукали двох зниклих дітей 08:31

26 квітня вночі до рятувальників надійшло повідомлення від Чернігівського районного управління поліції про зникнення двох малолітніх дітей, мешканців с. Локнисте Чернігівського району.

29 квітня: цей день в Україні і світі

29 квітня: цей день в Україні і світі 08:28

ДЕНЬ 796 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 796 RUSSIAN AGRESSION