Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 20:55:26

Мобілізація у 2024 році: як знайти собі посаду і потрапити в бажаний підрозділ

17.01.2024   15:42Агенцiя

Багато підрозділів мають офіційні сторінки в соціальних мережах, де є оголошення про рекрутинг. Або з контактами вам можуть допомогти друзі чи знайомі, які проходять службу в обраному вами підрозділі.

Якщо підрозділ готовий вас до себе взяти, і вам підходять всі умови, то там вам мають зробити рекомендаційний лист (відношення). Із цим документом потрібно прийти в ТЦК та СП для подальшої мобілізації.
 Своїм досвідом такого способу мобілізації з поділилася військовослужбовиця одного з підрозділів ЗСУ Наталія Тарковська. Більшість родичів та друзів у неї військові, тож Наталія вирішила також приєднатися до Збройних Сил. Самостійно обрала собі підрозділ, там отримала відношення. І в цьому моменті, говорить Наталія, були певні перестороги — чи відправлять саме в цю частину?
Однак все сталося так, як і хотіла Наталія. У ТЦК вся процедура тривала всього три дні. А далі — постановка на облік, ВЛК та відправка в обрану частину.
Скільки саме вакансій у Силах оборони України — закрита інформація. Утім, хто потрібен війську, можна зрозуміти з відкритих джерел - на рекрутингових платформах thelobbyx.com, Work.ua, Robota.ua, Olx.ua.
Значна кількість з них стосуються бойових спеціальностей: стрільці, гранатометники, розвідники, штурмовики, сапери тощо.
Окремо можна сказати про велику кількість вакансій для  операторів БПЛА, значний попит є на фахівців, які можуть збирати і ремонтувати безпілотники та робити для них боєприпаси.
Також є попит на зв’язківців, фахівців з радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки. І ця тенденція залишатиметься й надалі, адже розвідувальні та ударні дрони, засоби РЕР та РЕБ — це те, що нині відіграє важливу роль на фронті та потребує розвитку та масштабування.
А отримати більшість із цих навичок завдяки різним програмам можуть і цивільні.
Окрім бойових спеціальностей, є і досить велика кількість вакансій, що перегукуються із цивільними спеціальностями: водії, фахівці з логістики, фахівці з рекрутингу, електрики, механіки, медики, бухгалтери, кухарі, діловоди.
 

АрміяІнформ: http://surl.li/pjbvm

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено