Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 02:26:51

Вбили за трактор і сховали тіло в лісосмузі: на Чернігівщині поліція затримала причетних до злочину

13.01.2024   11:49Агенцiя

Оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини встановили двох мешканців м. Мена Корюківського району, які підозрюються у вбивстві підприємця з Менської громади заради заволодіння його трактором. Обох фігурантів затримано.

Потерпілий 44-річний мешканець приміського села у Менській громаді зник безвісти ще напередодні Різдва. Втім, повідомлення про це надійшло до поліції лише 5 січня: мати чоловіка сповістила, що вже два тижні не бачила сина і не може з ним зв’язатися.

Поліцейські негайно відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) у зв’язку з безвісним зникненням людини та розпочали оперативно-розшукові заходи. У результаті цієї роботи співробітники управління карного розшуку у взаємодії з фахівцями відділу кримінального аналізу обласної поліції встановили особи двох мешканців Мени, причетних до вбивства.

Обох зловмисників оперативники та слідчі поліції за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали. Фігуранти, віком 29 та 20 років, зізналися у скоєному та надали правдиві свідчення.

Поліцейські встановили, що до вчинення особливо тяжкого злочину спільників підштовхнуло бажання будь-що нажитися на продажі трактора, який належить підприємцю. Спочатку вони сподівалися викупити техніку у власника задешево і перепродати, навіть підшукали покупця. Однак потерпілий категорично відмовився від оборудки.

Невдача не зупинила, а розлютила фігурантів. Вони вирішили вбити непоступливого підприємця, а далі діяти за попереднім планом. Потерпілого вдарили кілька разів металевим предметом по голові, а коли знепритомнів – задушили. Надалі, прагнучи приховати сліди злочину, загорнули труп у ковдру і легковиком вивезли його в лісосмугу, подалі від села.

В процесі оперативно-розшукових заходів поліцейські виявили тіло загиблого, а також знаряддя злочину. Результатом ретельної аналітичної роботи стало похвилинне відновлення як усіх пересувань зловмисників, так і маршруту руху викраденого трактора. Виявляється, сільгосптехніку ще у день вбивства її власника вивезли евакуатором на Сумщину. Покупець не надто переймався походженням придбаного майна.

Всі вилучені речові докази направлено на проведення експертизи.

Наразі слідчі повідомили обом фігурантам про підозри в умисному вбивстві, скоєному групою осіб з корисливих мотивів (частина 2 статті 115 Кримінального кодексу України) та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України).

Також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.



Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.