Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 02:58:06

Олександр Ломако вручив бійцям 1-шої окремої танкової Сіверської бригади медалі «За оборону Чернігова»

13.01.2024   11:45Агенцiя

Військовослужбовцям 1-шої окремої танкової Сіверської бригади, які зараз боронять Україну на східному та південному напрямках, в.о. міського голови Олександр Ломако вручив відзнаки «За оборону Чернігова».

Він відвідав захисників та захисниць у місцях їх дислокації. Вручив медалі, передав теплові набори та обговорив, яку допомогу може надати їм громада Чернігова.

    — Всі військові, які стояли за чернігівську землю, заслуговують найвищих нагород. Від нашого міста такою відзнакою є медаль «За оборону Чернігова» — так громада дякує воїнам за український Чернігів.

    Передав нашим Захисникам індивідуальні теплові набори, а також листи та малюнки від чернігівських школярів. Обговорили напрямки співпраці, за якими допомога від громади міста буде найбільш ефективною. Допомагатимемо сталевим бити ворога першими!, — повідомляє про результати поїздки Олександр Ломако.

Всього військовим 1-шої танкової цього разу буде вручено 197 медалей, 81 з яких Олександр Ломако особисто передав захисникам, а решту спрямують до місць розташування військових.

Один із захисників, який боронив Чернігів і отримав цю медаль, військовий із позивним Том. Чоловік каже, відзнака нагадала про події лютого-березня 2022 року, йдеться в повідомленні 1-ої окремої танкової Сіверської бригади.
    
    — Найбільше запам’яталося, як ми виїхали за пагорб і побачили спалах перед собою. Але вчасно зупинилися і відкотилися назад, перед нами стався вибух. Я навіднику дав команду, щоб він туди навівся, але він відповів, що нічого не бачить. Я вилазив із машини і направляв його в сторону, куди «дивилася» гармати. При цьому були і прильоти, і осколки летіли. Що найцікавіше – у мого навідника жодного страху не було, жодних переживань. Він знав свою роботу. Я подивився на нього і мені самому стало спокійно.

     

     

Том розповідає, що тоді верталися із виїзду помалу, хоч постійно перебували під ворожими обстрілами. Найважче було бачити тіла полеглих побратимів. Ворожий орлан вів спостереження, тож коли почали маскувати машину, нарахували близько 74 прильотів. Танк пошкодили, але не суттєво.

    — Ми вже потім дізналися, що саме ми зробили. Спершу нам сказали, що там одна БМП та декілька людей піхоти. Але виявилося, що ми прогнали 8 тигрів. І ще там були САУ, які стояли за посадкою і вели вогонь. На щастя, в нас обійшлося без втрат, — згадує військовий.

У пресслужбі 1-шої танкової зазначають, що для них головне, що вони відстояли Чернігів та повністю звільнили область від російських загарбників, адже цей край для багатьох із них є рідним.

    — Зараз ми боронимо і звільняємо від ворога інші куточки України. Ми вдячні громаді міста за відзнаки. Головне – попереду. Головне — перемога, — повідомляє 1-ша танкова.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.