Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 01:54:35

Регіональна цифровізація: енергонезалежність ЦНАПів та посилення кіберзахисту інформаційних ресурсів

12.01.2024   10:26Агенцiя

Цифровізація регіонів — один з головних складників трансформації України.

    «Наша мета — побудувати найзручнішу цифрову державу у світі. Реалізація цього неможлива без громадян, які активно залучені в процеси трансформації та готові впроваджувати ініціативи Мінцифри на місцях. Саме тому ми запровадили посаду CDTO, щоб охопити цифровою трансформацією всі рівні, від національного до регіонального. Спільно за 4 роки нам вдалося реалізувати понад 200 унікальних проєктів. Усі вони — результат наполегливої роботи кожного з цифрових лідерів на місцях», — зазначила заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Серед важливих проєктів 2023 року:

    «Я-ветеран» у Дніпропетровській області. Проєкт допомагає ветеранам та членам їхніх родин за принципом «Єдиного вікна» оформити більш ніж 100 ветеранських послуг у ЦНАП.
    «Системи енергонезалежності ЦНАП». 8 ЦНАПів Волині та 4 ЦНАПи Чернігівщини отримали сонячні панелі.
     «Портал місцевої статистики у Львові» — публічна онлайн-платформа з основними показниками життєдіяльності регіону в розрізі громад та районів.
    Посилення кіберзахисту для Київської обласної військової адміністрації та інші.

На Чернігівщині протягом 2019-2023 років реалізовано 9 проєктів. Так, у межах проєкту «Енергонезалежний ЦНАП» 4 центри надання адміністративних послуг забезпечені сонячними панелями та системою резервування живлення для безперебійного функціонування в умовах відключення електроенергії. Крім того, забезпечено енергонезалежність та кібербезпеку інформаційних ресурсів громад та ОВА. Впровадження проєктів здійснювалось за фінансування Фонду Східна Європа та Уряду Швейцарії – програма EGAP – Фонд Східна Європа, а також USAID.

Загалом упродовж чотирьох років в Україні успішно впроваджено понад 210 унікальних міжгалузевих проєктів. Серед них: більш ніж 40 проєктів для забезпечення установ необхідною технікою, понад 30 ініціатив у впровадженні електронних сервісів, близько 25 проєктів у сфері публічних послуг, понад 23 ініціативи в галузі інформаційних систем.

Ознайомитись з утіленими проєктами детальніше можна за посиланням.

За повідомленням Міністерства цифрової трансформації України
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.