Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 13:18:16

Чернігів у 2024 році виплачуватиме 20 тис. грн кожному мобілізованому, а також компенсовуватиме 500 грн за комунальні послуги родинам загиблих військових

15.12.2023   13:48Агенцiя

Виконавчим комітетом Чернігівської міської ради 15 грудня доповнено міську Програму соціальної підтримки населення на 2024-2026 роки. Внесеними змінами передбачена можливість фінансової підтримки мобілізованих та родин загиблих військових.

    20 тисяч гривень планується одноразово виплачуватимуть мобілізованим у 2024 році, що зареєстровані у Чернігові.
    — У вівторок на нараді я виступив з цією ініціативою. Вона не унікальна і є міста, які цим шляхом вже йдуть. Зокрема, Києв. На 2024 рік для військовослужбовців-новобранців з Чернігова, які будуть мобілізовані, ми передбачаємо матеріальну підтримку. Військові самі визначатимуться на що ці кошти витрачати. Це наш обов'язок і підтримка військовослужбовців. І це не остання подібна програма, яку ми будемо приймати, бо є багато потреб, — зазначив під час засідання в.о. міського голови Олександр Ломако.
    Крім того, Програму доповнено пунктами, які дозволять частково компенсовувати з міського бюджету оплату комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, а також військовослужбовців, які загинули (пропали безвісти) в Афганістані при виконанні інтернаціонального обов’язку.
Розмір компенсації — 500 гривень.
Статтею 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» для членів сімей загиблих захисників і захисниць передбачено пільги на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших комунальних послуг у розмірі 50 %. А з 2024 року додатково вони отримуватимуть ще й з міського бюджету 500 грн.
Нагадаємо, що також у Чернігові діє Програма матеріальної підтримки сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України. У поточному році такі виплати вже отримали 249 осіб на загальну суму понад 13,8 млн грн. Разово виплачується 10 мінімальних зарплат встановленої станом на 1 січня поточного року, наразі це 67 тисяч гривень.
    Також Програму соціальної підтримки населення доповнено пунктом, який дозволить здійснювати одноразові виплати особам, які отримали поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержані під час захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України. Механізм виплати та розмір буде визначений додатково.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.