Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 14:10:06

У новому харчоблоці Іванівського ліцею будівельники вже звели стіни

14.12.2023   18:44Агенцiя

У селі Іванівка, що під Черніговом, триває відбудова харчоблока ліцею. Будівельники завершили зводити стіни нової будівлі. Починають робити перекриття бетонними плитами.

Нагадаємо: шкільна їдальня була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення. Село майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій, коли російські війська оточили обласний центр та намагалися прорватись у місто. Тут велися інтенсивні танкові та артилерійські бої. У будівлі шкільної їдальні ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені тримальні та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Іванівка є центром територіальної громади. Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів повернулася додому з дітьми. У місцевому ліцеї також навчаються діти з навколишніх сіл, в тому числі сусіднього села Ягідне.

Нове приміщення після відбудови буде втричі більшим, оскільки за проєктом змінене його планування.

Після реконструкції їдальня матиме площу 416 квадратних метрів. Згідно з проєктом, тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту. Під реконструкцію потраплять системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. Буде враховано потреби маломобільних груп населення, зокрема влаштовано пандус.

Завершити роботи планується до кінця поточного року.
За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.