Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 18:56:35

Волонтерів та волонтерок нагородили почесною відзнакою «За оборону Чернігова»

06.12.2023   12:45Агенцiя

До Міжнародного дня волонтера, який відзначають 5 грудня, в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако вручив 40 відзнак «За оборону Чернігова», дві з яких — посмертно. Він зустрівся з волонтерами та волонтерками у міській раді, подякував від імені всієї громади за те, що вони роблять для військових та цивільних, а також  відзначив особливий внесок в оборону Чернігова.

    — Чернігів вистояв на першому етапі війни, завдяки внеску волонтерів, який був надзвичайним, бо в ті дні не було нічого. Прості люди за покликом серця об’єдналися і забезпечували військових одягом, їжею, хтось навіть зброєю. Допомагали з евакуацією цивільного населення. Комунальні служби також отримували допомогу у вигляді робочої сили, для того, щоб місто працювало, вивозилось сміття, забезпечувалось водою.

    Школи, «Будинок книги» та інші комунальні приміщення перетворилися на волонтерські центри. Завдяки всім цим чернігівцям, місто встояло. Хоча це спільна заслуга, бо на першому місці, звичайно, подвиг військовослужбовців, які захищали, ризикували, втрачали життя. Ворог точно не очікував такої єдності та спротиву. Те, що Чернігів вистояв, впевнений, змінило хід повномасштабного вторгнення росіян в Україну. За це я вам дякую, і низький вам уклін, — підкреслив Олександр Ломако та побажав міцного здоров’я і найскорішої Перемоги України.

Почесна відзнака «За оборону Чернігова» запроваджена у 2022 році. Її можуть отримувати як військовослужбовці, які обороняли Чернігів, так і цивільні, які своїм внеском допомогли місту вистояти під час облоги у 2022-му.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.