Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 23:16:26

Управління транспорту рекомендує пасажирам безготівковий розрахунок за проїзд

30.11.2023   09:23Агенцiя

Пасажирам громадського транспорту управління транспорту Чернігівської міської ради рекомендує обирати безготівковий спосіб розрахунку за проїзд.

Для цього необхідно використовувати транспортну або банківську картку. Які переваги такого способу оплати:

    електронний квиток — зручно та сучасно;
    не потрібні паперові гроші та монети, чекати решту від кондуктора;
    ви полегшуєте роботу водія та не відволікаєте його на збір готівки та видачу квитків;
    транспортна картка - можливість економії з кожної поїздки тролейбусом;
    транспортна картка - можливість безоплатної пересадки в електротранспорті впродовж 30 хв.

Відмова від кондукторів, повноцінне впровадження електронного квитка з можливістю пересадки та встановлення стаціонарних валідаторів у громадському транспорті Чернігова. Про це Суспільному повідомив начальник міського управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку Олександр Рижий.

         — Зараз йде етап запуску вже роботи повноцінно електронного квитка. Це встановлені стаціонарні валідатори й відмовлення від кондуктора, вже пасажир сам, не чекаючи, коли до нього підійде кондуктор, оплачує за проїзд, — зазначає Олександр Рижий.

За словами начальника управління транспорту, способи оплати залишаються незмінними: транспортною або банківською карткою, використовуючи стаціонарні валідатори, та готівкою у водія. Він також зазначає, що у разі потреби, після сплати проїзду карткою, у водія можна попросити квиток.

    — Якщо людині, наприклад, потрібно звітуватися ще в бухгалтерію, то людина може сплатити тою самою карткою, якщо потрібен чек, то у водія.

Рижий зазначає, що при оплаті картою, варто звертати увагу саме на валідатор, а не на телефон або смартгодинник.

    — Коли ми заходимо в автобус і сплачуємо, то на екрані валідатора пишеться, що оплата відбулась і списується 12 гривень та загоряється зелена стрілочка на екрані з відповідним звуком. Якщо ж сплата не пройшла — звуку не буде і на екрані нічого не показується.

Як визначатимуть хто сплатив за проїзд без квитків

Контролери повинні ходити з пристроями, які показуватимуть, чи пройшла оплата картою. Для цього картку або телефон, якими здійснювалась оплата, потрібно прикласти до приладу.

    — Картка має відповідний номер ідентифікаційний, пасажир прикладає до цього пристрою, з яким перебуває контролер, там буде видно, чи сплатив пасажир, чи не сплатив, — розповідає Олександр Рижий.

Єдиний квиток та втрати міського бюджету

В управлінні транспорту розглядається можливість запровадити єдиний квиток, що дозволить пасажирам здійснювати пересадку з одного маршруту на інший, використовуючи єдиний квиток.

    — Етап відновлення громадського транспорту в місті Чернігові, після того, як відбулись військові дії в місті, не закінчився. Ми ще перебуваємо на третьому етапі відновлення даної системи роботи. Кінцевий етап — щоб в місті працював єдиний квиток, тобто давав можливість пересадки людині з одного маршруту на інший.

Олександр Рижий повідомив, що в планах управління є зробити оплату готівкою дорожчою у порівнянні з оплатою транспортною або банківською карткою. Це рішення він пояснює тим, що не всі кошти надходять до місцевого бюджету.

    — Ми ж повинні розуміти, щодо готівки, то в деяких людей є зиск, щоб ця готівка не пройшла через систему оплати. Пасажир, котрий входить у зв’язок з кондуктором чи людиною, яка працює представником транспортної компанії, яка перевозить, робить сам собі гірше.

Джерело: Інтерв'ю начальника управління транспорту Олександра Рижого Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини