Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 14:47:41

27 листопада - цей день в Україні та в світі

27.11.2023   08:37Агенцiя

ДЕНЬ 642 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 642 RUSSIAN AGRESSION

27 листопада в Україні відзначають День заснування Національної Академії Наук.

У Перу - День біолога, День учителя в Іспанії.

У світі - час онлайн-розпродажу, Кіберпонеділок.

Православна церква вшановує пам'ять святого великомученика Якова Персіянина, преподобного Палладія.

Кіберпонеділок

Кіберпонеділок - це маркетингова назва понеділка, який настає після Чорної п'ятниці (дня величезних знижок і розпродажу) і є її продовженням, але вже не в звичайних магазинах, а в мережі Інтернет. Це час онлайн-розпродажу, коли інтернет-магазини пропонують товари за зниженими цінами, які можна придбати, не виходячи з дому.

А оскільки Кіберпонеділок, як і Чорна п'ятниця, проводиться щорічно в період підготовки до Різдвяних і Новорічних свят, то він є одним із найжвавіших днів торгівлі для інтернет-магазинів, більшість з яких пропонують своїм покупцям реально грандіозні знижки.

Кіберпонеділок, як і Чорна п'ятниця, родом зі США. Перший масовий онлайн-розпродаж провели в Америці 2004 року, а сам термін "Cyber Monday" рік по тому був запропонований інтернет-ресурсом Shop.org, що представляє відділення Національної федерації роздрібної торгівлі США.

Цей день був придуманий спеціально для офісних працівників. А причиною такого рішення стали маркетингові дослідження кількох років, які показали сплеск інтернет-продажу у перший понеділок після Дня Подяки.

Ще цього дня:

1918 - Відбулися перші установчі загальні збори Української Академії Наук, на яких президентом Академії було обрано В. Вернадського, секретарем - А. Кримського;

1937 - У віці 73 років "народного патріарха" митрополита Василя (Липківського) розстріляли за вироком "трійки" НКВС;

1952 - У свій перший рейс вирушив львівський тролейбус;

1992 - У Відні пожежа охопила палац Гофбург. Від вогню постраждали два гобелени XVIII століття, Велика і Мала зали, де в 1814-15 роках проходили засідання Віденського конгресу, але пожежникам вдалося врятувати палац;

2004 - Верховна Рада України на позачерговому засіданні визнала результати повторного голосування на виборах Президента 21.11.2004 такими, що не відображають повною мірою волевиявлення народу і є недійсними. За ухвалення такого рішення проголосувало 323 депутати.

Церковне свято

27 листопада у православному календарі день пам'яті великомученика Якова Персіянина.

Яків Персіянин жив у IV столітті в Персії. Він був одним із двадцяти семи синів царя Іздегерда I, який переслідував християн. Яків відмовився від язичництва і прийняв християнство, за що батько позбавив його всіх прав і привілеїв. Яків жив у злиднях і займався благодійністю, допомагаючи бідним і хворим.

Коли на троні Персії опинився Шапур II, він почав нову хвилю переслідувань християн. Якова заарештували і піддали жорстоким тортурам, під час яких йому відрізали по одній частині тіла, поки він не помер. Мученицька смерть сталася 27 листопада 421 року.

Іменини: Олексій, Андрій, Василь, Григорій, Данило, Іван, Костянтин, Микола, Павло, Петро, Сергій, Степан, Теодор, Тимофій, Федір, Фома, Харитон, Ян, Ганна.

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини