Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 11:45:16

Повідомили про замінування газової служби: у Прилуках поліцейські розшукали групу зловмисників

26.11.2023   12:01Агенцiя

Оперативники Прилуцького районного відділу поліції за лічені години встановили особи трьох місцевих мешканців, які здійснили завідомо неправдиве повідомлення про замінування критично важливого об'єкту у Прилуках. «Телефонного мінера» затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Інформація про замінування газорозподільчого підрозділу надійшла до Прилуцького районного відділу поліції 24 листопада близько 10:30. Поліцейські відразу прибули за викликом та організували евакуацію всього персоналу з адмінбудівлі.

Вибухотехніки та кінологи поліції разом з працівниками ДСНС провели ретельний огляд споруди та прилеглої території. Жодних вибухових пристроїв чи підозрілих предметів не виявили.

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники кримінальної поліції Прилуччини встановили, що до фейкового «мінування» причетні троє місцевих мешканців, віком від 27 до 29 років. Двоє з них працюють на цьому ж підприємстві, і саме у них напередодні виникла невдоволеність керівництвом.

Чоловік та жінка вигадали недолугий варіант помсти й вирішили повідомити про мінування. Однак «помстилися» чужими руками: підбурили свого товариша, який і здійснив фейковий дзвінок.

Його поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідують кримінальне провадження за частиною 2 статті 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.

Наразі вирішується питання щодо оголошення про підозру всім трьом учасникам злочину та обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.



Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова 10:09

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

«Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»: в Корюківському районі боролись за першість з баскетболу 10:01

На Чернігівщині триває третій (районний) етап ініціативи Президента України «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги». Його переможці змагатимуться на обласному рівні.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:58

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 7 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа загинула та 1 особа постраждала.

2 травня: цей день в Україні і світі

2 травня: цей день в Україні і світі 09:48

ДЕНЬ 799 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 799 RUSSIAN AGRESSION

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини