Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 06:00:13

За працевлаштування безробітних, яким важко конкурувати на ринку праці, заплатить служба зайнятості

21.11.2023   14:34Агенцiя

Йдеться про компенсаційні програми для роботодавців, які працевлаштовують за направленням служби зайнятості безробітних певних категорій. Наразі можна розраховувати на 3 види компенсацій.

Так, компенсацію ЄВ, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску (2948 грн),  роботодавці отримають за працевлаштування строком не менше ніж на 2 рокиодиноких батьків, зокрема й батьків дітей з інвалідністю; громадян, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;звільнених після відбуття покарання або примусового лікування;людей, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення тощо.
Загальна тривалість виплати такої компенсації становить12 місяців впродовж наступних 2-х років(надаєтьсяза кожний непарний місяць роботи з дня працевлаштування безробітного).

Компенсацію50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати(6700 грн.), гарантовано за працевлаштуваннястроком не менше ніж на 1 рік громадян з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій; людей, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років.
Загальна тривалість виплати такої компенсації становить6 місяців впродовж року з дня працевлаштування.

Ще один вид компенсації -50% мінімальної заробітної плати(3350 грн.)за працевлаштування громадян віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;віком до 35 років – на перше робоче місце; громадян, звільнених зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.
Загальна тривалість виплати такої компенсації становитьне більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості працевлаштованої людини протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Загалом такими компенсаційними програмами скористалися 168 роботодавців області за працевлаштування 217 безробітних. З Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття їм виплачено 417,2тис.грн.
     За консультаціямизвертайтесьна наш канал онлайнпідтримки в Telegramhttps://t.me/pitrymkaDSZChernigiv
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.