Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 13:48:59

Будівельники заклали фундамент та зводять стіни нового харчоблока в Іванівському ліцеї

17.11.2023   14:58Агенцiя

У селі Іванівка Чернігівської області триває відбудова зруйнованої ворогом шкільної їдальні: закладено фундамент нової будівлі та розпочато зведення стін.

Харчоблок після відновлення буде втричі більший за площею – 416 квадратних метрів. Також зміниться планування. За проєктом, тут передбачені тамбур, вестибюль, гардероб, санвузли, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду.

Їдальня буде оснащена сучасною системою протипожежного захисту. Також передбачається реконструкція системи опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації, електропостачання та освітлення. Приміщення буде облаштоване пандусом.

Заплановані роботи мають завершитися до кінця поточного року.

Старе приміщення харчоблока було зруйноване на початку повномасштабного вторгнення росії: село, розташоване за 10 км від Чернігова, майже на місяць опинилося в епіцентрі бойових дій. Російські війська оточили обласний центр та намагались прорватись у місто. Тут велися інтенсивні танкові та артилерійські бої. У будівлі шкільної їдальні ударною хвилею та уламками снарядів були пошкоджені тримальні та огороджувальні конструкції, вікна та дах.

Відновлення харчоблока в Іванівці, яка є центром територіальної громади, – важливе для людей. Після деокупації Чернігівської області більшість місцевих жителів з дітьми повернулася додому. У ліцеї навчаються учні і з навколишніх сіл, в тому числі сусіднього села Ягідне, де замість школи тепер буде меморіал.
 

За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини