Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 08:59:09

СБУ повідомила про підозру колаборантці з Луганщини, яка впроваджувала стандарти освіти рф на окупованій території

15.11.2023   11:57Агенцiя

Служба безпеки України продовжує викривати колаборантів, які сприяють окупантам у запровадженністандартів освітидержави-агресора на тимчасово захоплених територіях України.

Слідчі СБУ зібрали докази злочинної діяльності жительки м. Кремінна Луганської області, яка на посаді керівника навчального закладувпроваджувала російську освіту на окупованій Луганщині.
Ще до початку повномасштабного вторгненнярф в Українуфігурантка працювала методистом-керівником гуртка у місцевому центрі дитячої та юнацької творчості.
Після захоплення міста військами рф,зрадницяпішла на співпрацю з  окупаційною владою тадобровільно зайняла посаду виконуючої обов’язки директора зазначеного  навчального закладу.
Перебуваючи на «посаді», колаборанткаспланувала та організувала навчальний процес за освітніми стандартами російської федерації.
На виконання вказівок окупаційної влади вона зобов’язала підлеглих формувати у дітейіншийсвітогляд,спрямований на виховання ненависті до України та заперечення існування культурних цінностей українського народу, його історико-культурних надбань і традицій.Натомість відбуваласьнасильна русифікація учнів та нав’язувалось возвеличення російської федерації таїї історичної ролі у світовій культурі.
Наразі слідчі СБУ заочно повідомили поплічниці окупантів про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (дії громадян України, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. На неї очікує покарання – позбавлення волі на строк до трьох років без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.
Розслідування злочинної діяльності колаборантки проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.
 

Останні новини Чернігівщини

30 квітня: цей день в Україні і світі

30 квітня: цей день в Україні і світі 08:58

ДЕНЬ 797 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 797 RUSSIAN AGRESSION

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.