Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 03:53:26

Поліцейські Чернігівщини оголосили про підозру членам злочинного угруповання під керівництвом «смотрящого за Черніговом»

15.11.2023   11:55Агенцiя

Організатор злочинної групи разом з «авторитетами» злочинного світу погрожували розправою та вимагали від чернігівців гроші за розв’язання штучно створених ними проблем у їхніх близьких родичів. «Смотрящого» та двох його спільників поліцейські затримали в червні цього року. Наразі їм повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що до складу угруповання, яке поширювало свій злочинний вплив, входили раніше судимі громадяни, серед них – і так званий «смотрящий» за Черніговом.
«Смотрящий» давав вказівки своїм спільникам – у кого і за що вимагати великі суми грошей. У подальшому вони погрожували мешканцям міста Чернігова розправою. Щоб «вирішити питання» і захистити своїх близьких від злочинних посягань люди передавали «авторитетам» гроші.

7 червня оперативники та слідчі за силової підтримки КОРД та роти поліції особливого призначення затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу так званого «смотрящого» та його спільника. Зловмисники якраз отримали кошти від родича потерпілого. Загалом задокументовано факт вимагання близько 170 000 гривень.
Співробітники слідчого управління поліції Чернігівської області спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, які налагодили злочинну схему «заробітку».

А саме, «смотрящому» та двом «кримінальним авторитетам» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 255-1, ч. 4 ст. 189 КК України, а саме у встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу в Чернігові, а також у вимаганні, вчиненому організованою групою.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років з можливою конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.