Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 09:29:40

Територіальні громади можуть взяти участь в експериментальному проєкті з формування життєстійкості

15.11.2023   11:43Агенцiя

Міністерство соціальної політики України реалізовує експериментальний проєкт із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості на виконання постанови Кабміну від 3 жовтня 2023 року № 1049.

Послуга з формування життєстійкості спрямована на підтримку та зміцнення психічного здоров’я населення, зниження загального рівня стресу і тривожності серед населення, адаптацію населення до кризових ситуацій, формування навичок першої психологічної допомоги близьким, навчання стресостійкості як комплексу особистісних якостей та попередження психологічної травматизації.

Учасниками проєкту можуть стати всі територіальні громади України. Для участі виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, а в разі їх відсутності — військові адміністрації населених пунктів (далі — уповноважені органи) подають в електронній формі офіційну заявку довільної форми, яка містить такі дані:

1) назва територіальної громади, область;

2) контактна особа від громади (номер телефону та адреса електронної пошти);

3) кількість жителів громади;

4) інформація про наявність приміщення, яке може бути використане для надання комплексної послуги згідно з пунктом 40 Порядку реалізації експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості (дозвільні документи, довідки від ДСНС, план приміщення, фото та відео за наявності). Уповноважені органи залучають територіальні органи Нацсоцслужби для встановлення факту відповідності наявних умов для надання комплексної послуги вимогам законодавства і можуть долучати отримані довідки до заявки за наявності;

5а) якщо планується використання приміщення комунальної форми власності, зокрема комунальних некомерційних підприємств, установ, організацій, обов’язково долучити рішення про виділення такого приміщення для надання комплексної послуги;

5б) у разі використання приміщення, яке для участі територіальної громади в експериментальному проєкті надає благодійник (наприклад, приміщення приватної форми власності), обов’язково надати письмову згоду благодійника;

6) згода благодійника надати благодійну пожертву територіальній громаді для облаштування приміщення для надання комплексної послуги та/або забезпечення утримання приміщення, де надаватиметься комплексна послуга (за наявності, у довільній формі);

7) соціальний паспорт територіальної громади або стратегію/план соціального розвитку територіальної громади, інші акти, які визначають соціально-економічний розвиток територіальної громади та/або її потреби (за наявності);

8) результати визначення потреб жителів територіальної громади у соціальних послугах (за наявності) відповідно до Закону України “Про соціальні послуги”.

Звертаємо увагу, що використання учасником експериментального проєкту для реалізації цієї ініціативи приміщень державної форми власності здійснюється відповідно до законодавства про оренду державного та комунального майна.

Уповноважені органи відповідають за достовірність інформації, що міститься в документах, поданих для участі.

Заявки подаються до 23 год. 59 хв. 20 листопада 2023 року одним зі способів:

    через електронну систему взаємодії органів виконавчої влади;
     за електронною адресою: info@mlsp.gov.ua.

Копію заявки потрібно надіслати за електронною адресою: Vidbirgromadi@gmail.com.

У разі неможливості подати заявку через електронні засоби комунікації, надсилати паперову форму заявки на адресу: м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10.

Контактна особа: Олександра Верлинська (Vidbirgromadi@gmail.com).

За повідомленням Міністерства соціальної політики України
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:17

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 2 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони

Прокуратура Чернігівщини на захисті земель оборони 09:15

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах держави в особі Чернігівської ОДА до однієї з міських рад області про повернення земельної ділянки площею понад 35 га, в межах прикордонної смуги, скасування її державної реєстрації.

СБУ повідомила про підозру російському військовому, який під час окупації катував мешканців Чернігівщини 09:08

Співробітники СБУ встановили особу чергового російського окупанта, причетного до катувань мирних мешканців під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

30 квітня: цей день в Україні і світі

30 квітня: цей день в Україні і світі 08:58

ДЕНЬ 797 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 797 RUSSIAN AGRESSION

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.