Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 16:53:23

Відновлення теплогенерації та робота над залученням міжнародної допомоги

14.11.2023   11:43Агенцiя

На налагодження ефективної комунікації та здійснення координації між виконавчим комітетом Чернігівської міської ради, підприємствами теплопостачання міста, іншими суб’єктами господарювання, органами влади, іноземними неурядовими організаціями виконком уповноважив рішенням від сьомого листопада позаштатного радника секретаря міськради Олексія Щербину.

Система централізованого теплопостачання міста і до широкомасштабної російсько-української війни була неефективною через зношені комунікації та обладнання, а під час активних бойових дій їй ще й завдано суттєвих руйнувань. Тому вона потребує як відновлення, так і модернізації. Працювати над вирішенням цих завдань і допомагатиме Олексій Щербина. Зокрема, в частині залучення міжнародної допомоги.

З минулого року міська рада працює з парнерами над реалізацією спільних проєктів із відбудови міста та об'єктів критичної інфраструктури. Цей напрямок важливо й надалі фахово розвивати, йшлося під час засідання виконкому.

         — Зараз дуже ефективною може бути робота з міжнародними партерами. Я особисто неодноразово вів переговори, наприклад, з USAID, для яких теплогенерація один із пріоритетів і вони готові виділяти кошти і допомагати. А ще NEFCO, GIZ та інші фонди. Цю всю роботу потрібно координувати та вести фахові переговори,  — говорить в.о. міського голови Олександр Ломако.
 
Про вже досягнуті домовленості та подальші плани повідомив під час засідання Олексій Щербина.

 —  Очікуємо поставки спеціалізованої техніки для двох підприємств. Вже законтрактовані три когенераційні установки на об'єкти комунальної форми власності. Підписується документ на ще одну велику когенераційну установку, яка дозволить забезпечити безаварійне постачання тепла та елекроенергії туди, де знаходиться обласна лікарня та інші медзаклади.

    Вперше саме в частині теплопостачання ми зв'язалися з таким фондом як NEFCO. До цього їх пріоритетом в нашому місті було відновлення водопостачання, — повідомив Олексій Щербина.

 Крім того, місто не відмовилося від планів,  повернувши ТЕЦ та «ОТКЕ» в комунальне управління, об'єднати їх системи в єдине ціле і модернізувати. Саме тому під час перемовин з партнерами часто обговорюються не лише першочергові задачі, наприклад, стабільне проходження опалювального сезону в умовах можливих відключень електроенергії, а й стратегічне бачення містом власної теплогенерації та можлива роль донорів в реалізації цього проєкту.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.