Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 03:16:01

Пріоритет – безпека: Ніжин відвідали представники Фонду «Партнерство за сильну Україну»

11.11.2023   13:13Агенцiя

Надзвичайні і повноважні посли чотирьох країн – Великої Британії, Швеції, Фінляндії та Канади – відвідали 9 листопада місто Ніжин.

На прикладі Державної пожежно-рятувальної частини Ніжина вони ознайомилися з прикладами технічної допомоги та обладнання, що надаються підрозділам ДСНС країнами-партнерами через Фонд «Партнерство за сильну Україну».

Огляд обладнання передував розмові стосовно питань безпеки представників посольств з громадськістю та представниками органів влади, зокрема заступником начальника Чернігівської ОВА Дмитром Синенком, начальником Ніжинської РВА Григорієм Ковтуном, головою Ніжинської громади Олександром Кодолою.

    «Фахівці ДСНС першими реагують на ту чи іншу надзвичайну ситуацію, ліквідовуючи її наслідки. Жителі області це особливо відчули минулого року, коли ворог наступав на Чернігівщину. Локалізація пожеж, порятунок населення, в тому числі й допомога в евакуації, розміновування територій та знешкодження вибухонебезпечних предметів, на які тепер «багата» Чернігівська область, – все це про ДСНС. Рятувальники завжди поруч. Ми їм за це дуже вдячні, – сказав заступник начальника Чернігівської ОВА, додавши, що роботи у підрозділів ДСНС, на жаль, не меншає: – Обстріли прикордонних громад не припиняються. Недавно ворог пошкодив будинки та критичну інфраструктуру у Семенівці. Знову ж таки, перші – рятувальники. ОВА завжди в тісній комунікації зі службою. З нашого боку – всебічна підтримка, що дає можливість рухатися у безпековому питанні».

Подякував Дмитро Синенко і міжнародній спільноті – за різнопланову допомогу:

    «Підтримка міжнародних партнерів була, є і продовжується, за що ми дуже вдячні. Напрями – різні, втім безпековий – пріоритетний. Безпосередньо Фонду «Партнерство за сильну Україну» дякуємо, з-поміж іншого, за допомогу в модернізації системи оповіщення у Чернігові та прикордонних громадах – Новгород-Сіверській, Семенівській, Ріпкинській і Добрянській».

Надзвичайний і Повноважний Посол Фінляндії в Україні Яакко Лехтовірта зазначив, що дуже важливо бачити співпрацю місцевих органів влади та представників громадського сектору. Бо тільки спільними зусиллями можна подолати будь-які виклики та негаразди.

У ході робочого візиту делегація відвідала Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя. Там за участі освітян, студентів та громадськості відбувся круглий стіл щодо ролі культури та ідентичності у відновленні громади.

Нагадаємо, що «Партнерство за сильну Україну» — це багаторічна мультидонорська програма, яку утворили шість країн: Велика Британія, Канада, США, Швеція, Швейцарія та Фінляндія. Мета — підтримати довгострокову стійкість України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за інформацією Головного управління ДСНС України у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини