Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 02:31:45

На Чернігівщині поліція задокументувала спробу нетверезого водія дати неправомірну вигоду поліцейському

11.11.2023   10:43Агенцiя

10 листопада прилуцькі поліцейські викрили 35-річного кермувальника ВАЗу, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 30 тисяч гривень.

Поліцейські групи реагування патрульної поліції Прилуцького райвідділу запропонували водієві пройти освідування на стан спʼяніння, від чого чоловік категорично відмовився. Під час складання адмінматеріалів, щоб уникнути відповідальності, керманич неодноразово пропонував правоохоронцям 30 000 гривень. Подія фіксувалась на бодікамеру.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальності.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області




 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини