Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 01:28:22

Владиславу Атрошенку та Володимиру Фризу вручили найвищу відзнаку громади Чернігова

08.11.2023   13:17Агенцiя

Міському голові Чернігова (2015-2023 рр.) Владиславу Атрошенку та заслуженому лікарю України Володимиру Фризу вручили найвищу відзнаку громади — «Почесний громадянин міста Чернігова».

Це відбулося сьомого листопада в сесійній залі муніципалітету.



Першого листопада на сесії міської ради було затверджено рішення про присвоєння цієї відзнаки п'ятьом особам — трьом військовим, міському голові та лікарю. Нині ж в урочистій атмосфері відбулася церемонія вручення.
 

Троє бійців 1-ої окремої танкової Сіверської бригади, які брали участь в обороні міста з перших днів широкомасштабної російсько-української війни та відзначилися під час бойових дій, зараз продовжують захищати країну на інших напрямках і не змогли бути присутніми на заході.

    — Депутати підтримали п’ять гідних кандидатур на це почесне звання. Серед них: троє військових, які, на жаль, не можуть бути присутніми зараз у цій залі, адже виконують свій військовий обов’язок, захищають Україну у гарячих точках. Я переконаний, що у нас буде нагода подякувати їм особисто за внесок в оборону міста, за те, що Чернігів вистояв, і висловити повагу від нашої громади. Також звання «Почесний громадянин міста Чернігова» присвоєне двом достойним цивільним людям, — підкреслив Олександр Ломако.

Диплом та нагрудний знак на звання «Почесний громадянин міста Чернігова» було вручено міському голові  Чернігова Владиславу Атрошенку.

    — Ми пам’ятаємо, яким був Чернігів у 2015 році, і як швидко ми всі разом почали ним пишатися. З якою радістю і гордістю ми запрошували близьких подивитися на європейське місто з гарними дорогами, парками,  інфраструктурою, яка розвивається, та багатьма іншими проєктами. Я мав честь працювати під  керівництвом Владислава Анатолійовича багато років і бачив, як ця людина віддає всього себе своїй роботі. Я переконаний, що зміни в Чернігові відбувалися, в першу чергу, завдяки його енергії, менеджменту, всім позитивним якостям, які міський голова передавав команді, яка працювала. А у 2022 році, коли почалася велика війна і треба було брати на себе відповідальність, тоді чернігівці побачили, що таке справжнє лідерство. Коли, не чекаючи команд згори чи якихось інструкцій, треба було організувати тероборону, харчування, блок-пости і ліквідацію десятків аварійних ситуацій — це є справжнє лідерство, — говорить в.о. міського голови про Владислава Атрошенка.

Отримав свою відзнаку і Володимир Фриз — Заслужений лікар України, ортопед-травматолог. Це звання йому було присвоєно за поданням  медичної спільноти міста.

Він є автором наукових робіт з питань організації охорони здоров’я в області ортопедії–травматології та історії медицини, проводить операції та лікування складних травм. Наразі працює в Чернігівській міській лікарні № 2 завідувачем ортопедичного відділення.

— Кількість операцій, які він зробив, давно вже перевалила за тисячу. Працюючи на адміністративній посаді, проводячи операції, він також передає досвід лікарям молодшого віку, що дуже важливо. Крім того, досконало знає польську та німецьку мови, пише та перекладає твори. Це багатогранна людина. Почесне звання йому було надане за поданням всієї медичної спільноти міста,—  прокоментував в.о. очільника Чернігова.


Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини