Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:53:16

Звання «Почесний громадянин міста Чернігова» присвоєно трьом військовослужбовцям, міському голові та лікарю

02.11.2023   11:49Агенцiя

Рішення затверджене Чернігівською міською радою сьогодні, першого листопада. Відзнаку «Почесний громадянин міста Чернігова» отримали троє бійців 1-ої окремої танкової Сіверської бригади, які брали участь в обороні міста з перших днів широкомасштабної російсько-української війни та відзначилися під час бойових дій.

     — Саме завдяки військовослужбовцям ми сьогодні маємо змогу жити та працювати у рідному місті. Вони з перших днів великої війни стали на захист Чернігова — не тільки стримали ворога, але й вигнали з нашої землі, — висловив першочергово слова вдячності на адресу військових в.о. міського голови Олександр Ломако.
 
Почесними громадянинами Чернігова стали:

 Стефурак Микола Миколайович, майор ЗСУ — заступник командира механізованого батальйону. Під його командуванням бійці тримали оборону на новоселівському напрямку. Зокрема, 9 березня 2022-го він першим помітив ворожу ДРГ і відкрив вогонь. Росіяни ні тоді, ні після, не досягли жодної стратегічної цілі. Зараз Микола Стефурак продовжує захищати країну на запорізькому напрямку.

Олефіренко Артур Олександрович, капітан ЗСУ — командир 8-ої танкової роти 3-го танкового батальйону. Боронив Чернігів на білоруському напрямку (н.п. Пакуль, далі — район вул. Кільцева — аеродром Півці — ТЦ «Епіцентр»). В одному з боїв Артур Олефіренко демілітаризував ворожий танк Т-72, в якому знаходився командир танкового батальйону ЗС рф Леонід Щьоткін та БМП, яка згоріла разом з екіпажем та десантом. Після втрати командування ворожий наступ вдалося швидко зупинити. Зараз продовжує захищати країну на донецькому та луганському напрямках.

Приходько Олексій Михайлович, старший сержант ЗСУ — командир гранатометного відділення гранатометного взводу механізованого батальйону. Учасник АТО/ООС. З 24 лютого  у складі гранатометного взводу механізованого батальйону став на захист Чернігова на новоселівському напрямку. Завдяки його вмілому керуванню розрахунками, особовим складом гранатометного взводу була зупинена не одна ворожа колона противника. Під час одного з боїв Олексій знищив два російських танки Т-72, пошкодив ББМ «Тигр» та знищив 5 ворогів.

 Також відзнаку «Почесний громадянин міста Чернігова» присвоєно Чернігівському міському голові (2015–2023 р.) Атрошенку Владиславу Анатолійовичу. Під його керівництвом Чернігову вдалося з аутсайдерів у 2015 році, опинитися в лідерах за рівнем розвитку серед інших обласних центрів. Під час активних бойових дій у лютому-березні 2022-го знаходився на своєму робочому місці, сприяв у вирішенні питань військових та організовував функціонування міста. Нагороджений Президентом України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

    — Він змінив вектор руху міста із застою на розвиток; під час активних бойових дій знаходився на своєму робочому місці і забезпечував організацію функціонування міста, — зазначив під час присвоєння відзнаки Олександр Ломако, коментуючи внесок Атрошенка у розвиток Чернігова.

Пізніше цього дня Владислав Атрошенко у своєму Telegram-каналі подякував за присвоєне звання, зазначивши, що це нагорода для всієї громади Чернігова.

— Дякую депутатам Чернігівської міської ради за їх позицію щодо присвоєння мені звання Почесного громадянина міста Чернігів! Сподіваюсь, що позиція депутатів віддзеркалює позицію громади нашого міста. Щиро вважаю, що це спільна відзнака всіх чернігівців, які повірили, що Чернігів має перспективи розвитку, працювали і працюють на місто, створюючи робочі місця і сплачуючи податки, захищали і захищають місто, і Україну, в часи ворожої навали!!!, — написав Владислав Атрошенко.

За видатні заслуги в галузі охорони здоров’я це почесне звання присвоєне Фризу Володимиру Івановичу — завідувачу ортопедичного відділення КНП «Чернігівська міська лікарня № 2», лікарю ортопеду-травматологу.

    — Своє життя він повністю присвятив професії лікаря, застосовуючи сучасні методи лікування в хірургії. Ортопед-травматолог Володимир Іванович оперує та лікує пацієнтів зі складними та важкими травмами, надаючи повний спектр кваліфікованої медичної допомоги, займається науковою роботою, ділиться знаннями та досвідом зі своїми колегами. Дякуємо за непросту та важливу роботу!, — каже Олександр Ломако.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини