Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 04:51:47

Шкільна їдальня в Іванівці має бути відбудована до кінця року

27.10.2023   15:20Агенцiя

На цьому наголосив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем під час ознайомлення з ходом будівництва на території Іванівського ліцею.

Нагадаємо: будівля була зруйнована ще на початку повномасштабного вторгнення, адже село, що розташоване за 10 км від Чернігова, опинилося в епіцентрі бойових дій та окупації. Агентство відновлення коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочало відбудовувати приміщення їдальні у вересні цього року. Вартість проєкту, який потрібно реалізувати до кінця поточного року, складає майже 14 мільйонів гривень.

Втім, темпи виконання робіт викликали занепокоєння у місцевого населення, бо видимих зрушень зовсім непомітно. Голова Іванівської громади Олена Швидка звернулася з цього приводу до розпорядника коштів – Служби відновлення та розвитку інфраструктури в області.

Наразі підрядник демонтував старі конструкції, провів земляні роботи, триває підготовка до влаштування фундаменту. Затримку у виконанні пояснює низкою технічних та організаційних моментів. Водночас підрядник запевняє, що максимально прискорить всі роботи, аби виконати їх вчасно.

    «Їдальню треба відновити якнайшвидше. Кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії поки що неперехідні. Відповідно освоювати їх наступного року, ймовірно, не буде можливості. Тому темпи виконання робіт треба пришвидшити, зважаючи, що договір з підрядником підписаний на початку вересня. Найголовніше – треба розуміти, що цей об’єкт відбудовується для дітей, які пережили окупацію», – прокоментував Костянтин Мегем. Особливу увагу він звернув на дотримання правил безпеку під час будівництва.

Наступна зустріч в Іванівці відбудеться за два тижні.

Зазначимо, що згаданий харчоблок буде повністю реконструйовано. Стара будівля мала периметр 10х15 метрів. Проєкт нової – 13х32 метри, де передбачені тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обідня зала на 60 місць, кухня та мийна з технологічними зонами, технічні приміщення для персоналу, склади для продуктів та комора для інвентарю та посуду. Для маломобільних груп заплановано влаштування пандуса.

Відбудова їдальні важлива не тільки для школярів з Іванівки, а й з інших сусідніх сіл, які навчаються в ліцеї.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини