Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 13:14:27

«Енергія сонця для діточок»: садочки в тергромадах можуть отримати геліосистеми для безперебійного постачання гарячої води

24.10.2023   15:45Агенцiя

Триває збір проєктів від територіальних громад для участі у конкурсі на отримання та встановлення геліосистем у закладах дошкільної освіти України в межах спеціального проєкту «Енергія сонця для діточок».

Ініціативу по безперебійному забезпеченню гарячою водою дитячих садочків в територіальних громадах в різних куточках України буде реалізовано у рамках тристороннього партнерства Держенергоефективності із проєктом GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» та НАК «Укрсвітлолізинг».

У межах старту проєкту «Енергія сонця для діточок» планується встановлення 18 геліосистем у дитячих садочках, що дозволить забезпечити безперебійне гаряче водопостачання у закладах – переможцях конкурсу. А як результат – комфорт для діточок та економія коштів для бюджетних установ.

Хто може взяти участь у проєкті?

Територіальна громада

Що треба зробити, щоб взяти участь у конкурсному відборі?

Для участі у відборі проєктів учасники повинні представити проєкт (пропозицію), в якому визначено мету, описано способи реалізації, а також наближений розрахунок очікуваного ефекту з енергозбереження.

Кожен учасник-громада може подати лише один проєкт (пропозицію).

Для участі у відборі проєктів потенційний учасник подає заповнену заявку на участь у відборі проєктів. До заявки мають бути приєднані документи:

1. Технічний паспорт будівлі.

2. Мотиваційний лист, підписаний відповідальною особою (вказати, чому саме у цьому закладі необхідно встановити геліосистему підігріву гарячої води. Вимоги: українською або англійською мовою, максимум 400 слів).

3. Висновок обстеження технічного стану будівлі та покрівлі.

4. Документ, що підтверджує наявність найпростішого укриття.

5. Підтвердження впровадженого енергоменеджменту в громаді (копія рішення місцевої ради або розпорядження міського голови).

Заявки можуть подаватись в електронному (із застосуванням ЕЦП) та/або паперовому форматі.

Заявки з повним пакетом документів подавати на електронну адресу: prog2011@ukr.net, тема листа «Енергія сонця для діточок».

Від однієї громади – одна заявка!

Який кінцевий термін подання заявок?

Кінцевий строк подачі заявок – 12 листопада 2023 року.

Де можна отримати додаткові роз’яснення щодо участі у проєкті?

Для отримання консультацій можна звернутися на e-mail:

    Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України – prog2011@ukr.net;
    НАК «Укрсвітлолізинг» – office@ukrlightleasing.com;
    Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ – kateryna.belska@giz.de.

За повідомленням Держенергоефективності
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини