Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:51:05

Відбудова Ягідного: на черзі – відновлення ще 12 будинків

22.10.2023   11:00Агенцiя

Агентство відновлення відбудовуватиме житлові будинки по вулицях Дружби та Лісовій – ці вулиці найбільше постраждали, коли село було в окупації.

Оголосили ще три тендери по 4 будинки в кожному. У Ягідному Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. Житло – першочергова потреба, адже багато мешканців сюди повернулися.

Нещодавно був оголошений тендер на відбудову перших чотирьох житлових будинків по вул. Дружби. Це житло для 187 людей, практично половини населення Ягідного. Загальна чисельність жителів Ягідного – близько 350 людей.

Ягідне включене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту з комплексної відбудови. Його мета – не лише відновити все, що знищили окупанти, а й створити новий архітектурний простір. Частину будинків буде модернізовано, там, де необхідно, – будівлі утеплять, замінять покрівлі, вікна, вхідні двері.

Нагадаємо: село Ягідне, що розташоване за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі окупанти облаштували штаб, а у підвалі навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканців, серед яких було 70 дітей. 10 людей померли в нелюдських умовах. До слова, «підвал смерті» села Ягідне на Чернігівщині потрапили на обкладинку журналу "TIME".

Усього в селі було пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинків на 74 квартири.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в області запрошує будівельні компанії до участі в закупівлях на відбудову житла для мешканців Ягідного:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013749-a;

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013726-a;

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-10-13-013674-a.

Також зараз фахівці працюють над розробкою проєктної документації на капітальний ремонт індивідуальних житлових будинків по вул. Космонавтів, Яблунева та капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі села Ягідне. На ці об’єкти будуть оголошуватися наступні тендери.

За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області.
На фото – руйнування у Ягідному

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини