Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 6 травня, 16:47:13

Раціональний підхід до ресурсів у прикордонному регіоні: модульні містечка – резервне житло на випадок екстреної евакуації

19.10.2023   11:55Агенцiя

Учора два модульні містечка, що розташовані на території зруйнованої лижної бази, відвідали представники Посольства Республіки Польща в Києві. Дипломатів супроводжували перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем та заступник голови Дмитро Синенко, а також начальник Чернігівської РВА Андрій Попик зі своїм заступником.

Ці містечка – благодійна допомога від Польщі. Аналогічні конструкції встановлені і на Київщині. Їх місце розташування у сусідній області дипломати вже теж відвідали. І Секретар Посольства Республіки Польща в Києві Павел Кохановіч зауважив, що мета візиту однакова: ознайомитися із умовами проживання людей в таких містечках та обговорити варіанти можливої їх експлуатації. Якщо ж на Київщині такі конструкції надалі можна використовувати, наприклад, для створення якогось соціального простору, то на Чернігівщині є необхідність поки зберігати їх як резервне житло. На території, куди «долітає» залишається близько 14 тисяч осіб. В області розроблені розрахунки розміщення евакуйованого населення з прикордонних територій у більш віддалені райони від державного кордону.

    «У Чернігівській області у 6 модульних містечках (1004 місця) наразі вільно більше половини місць. Люди поступово переїжджають у відновлене житло, або шукають інші більш зручні для себе умови, – зазначив Костянтин Мегем. – Разом з тим, одне із містечок зарезервоване під заходи з евакуації населення із прикордоння у разі загострення ситуації, або інші екстрені випадки, коли виникне необхідність переселення великої кількості людей. Триває війна, і загрози з боку країни-агресора ніхто не відміняв».

Перший заступник голови ОДА додав, що зберігається потреба в модульних будинках на окремі приватні ділянки. Адже за таких умов люди зможуть швидше відновлювати постійне житло та почуватися комфортніше у власному просторі.

Конструкції містечок влаштовані таким чином, що поділити модулі на індивідуальні будиночки неможливо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

6 травня: цей день в Україні і світі

6 травня: цей день в Україні і світі 11:08

ДЕНЬ 803 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 803 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини