Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 3 травня, 05:27:03

У конструктивній розмові – ОВА, громади та партнери ООН про потреби Чернігівщини та плани на відновлення

18.10.2023   16:50Агенцiя

Детально окреслив нагальні потреби регіону перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем: «Так, з настанням холодів максимальна увага ОВА зосереджена на захисті об’єктів критичної інфраструктури, зокрема енергопостачання».

На випадок екстрених ситуацій 1 жовтня відновили роботу 250 Пунктів Незламності. Загалом їх в регіоні 330, проте не працюють ті, що розгорнуті в закладах освіти, де відновлено навчальний процес в очній та змішаній формах. Органи місцевого самоврядування мають перенести ПН в інші заклади комунальної власності. У зв’язку з цим виникає потреба в генераторах, паливо-мастильних матеріалах, електроприладах і тд.
Що стосується модульних містечок, то тут головна потреба в паливі для генераторів.

    «Необхідно взяти до уваги і початок опалювального сезону. Маємо бути готовими до будь-якого варіанту розгортання подій» – акцентував перший заступник начальника ОВА.

Твердопаливні модульні котельні, котли, паливо; водяні насоси, водопровідно-каналізаційне обладнання; генератори для котелень, об’єктів водопостачання та водовідведення, освітніх закладів; ремонтні матеріали, обігрівачі – лише невеликий перелік того, що потребує область під час зимового періоду.

Не оминув увагою Костянтин Мегем і потреби закладів соціальної сфери, зокрема освіти. 34 школи, 17 дитячих садочків, три заклади професійно-технічної та один вищої освіти потребують відновлення. А у 136 закладах освіти необхідно облаштувати укриття.

Варто зазначити, що понад 10 тисяч учнів з 877 населених пунктів області проживають поза межами пішої доступності, а шкільні автобуси – в пріоритеті.

Говорили і про потреби прикордонних громад, які постійно потерпають від обстрілів. Багато спільних потреб – котельні, зарядні станції, паливо, джерела безперебійного живлення.

З-поміж іншого, мова йшла і про розвиток бізнесу.

    «Хоча, на щастя, бізнес залишився в регіоні, проте працювати складно. Логістика порушена, є проблеми з реалізацією продукції, засміченість вибухонебезпечними предметами, а головне – сусідство з ворогом не сприяють залученню інвестицій. Тому сподіваємося на підтримку і в цій сфері», – зазначив перший заступник начальника ОВА.

У свою чергу, Гемма Санмартін, голова координаційного відділу в Україні OCHA, представила концепцію подальшого відновлення області та заслухала думки присутніх представників організацій, які будуть враховані партнерами ООН у плануванні з відбудови Чернігівщини.

Зустріч відбулася в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини