Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 21:37:35

В області розпочне роботу новий мобільний клас безпеки для дітей

15.10.2023   12:39Агенцiя

Днями Чернігівщина отримала автомобіль обладнаний під мобільний клас безпеки. Автівка надана у межах спільного проєкту Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, створеного за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та підтримки UNICEF Ukraine.

Мобільний клас оснащений усім необхідним обладнанням для ознайомлення дітей з основами мінної, пожежної безпеки, правил дорожнього руху, кібербезпеки, надання домедичної допомоги тощо.

Перші заняття розпочнуться вже на початку наступного тижня та проходитимуть у різних районах області. Виїзди планують здійснювати тричі на тиждень за заявками від навчальних закладів. Запити з районів акумулюватимуть в обласному управлінні освіти і науки та передаватимуть їх рятувальникам та поліцейським. Саме вони й проводитимуть заняття.

Представники ДСНС та НПУ, які працюватимуть у мобільних класах попередньо проходять  навчання, щодо принципів викладання безпекових тем, з інтерактивних методик викладання сучасним дітям, а також з психологічних особливостей роботи з дітьми в умовах війни.

Загалом ЮНІСЕФ передав 15 автомобілів для проведення уроків з безпеки, які працюватимуть у ​​Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській областях та м. Києві.

    «Розуміння дітьми правил безпеки вдома та на вулиці, а особливо ризиків, пов'язаних із мінами, — надзвичайно важливо по всій країні, — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін. — Майже третина дітей не змогли розпочати очне навчання через близькість лінії фронту та обстріли. Ці 15 мобільних класів для проведення уроків з безпеки працюватимуть у постраждалих громадах, пропонуючи дітям інтерактивні методи та цікаві інструменти, щоб вони були поінформовані, обізнані та навчені щодо мінної безпеки та інших тем, що стосуються їхньої безпеки. Завдяки цьому партнерству ми зможемо донести цю важливу інформацію до дітей по всій країні, яким загрожують найбільші ризики».


За повідомленнями ГУНП в Чернігівській області,
 ГУ ДСНС України в Чернігівській області, UNICEF Ukraine

 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини