Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 05:02:15

До 100,5 тис. грн можуть отримати роботодавці за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

12.10.2023   09:15Агенцiя

Наприкінці серпня Уряд запровадив програму, за якою роботодавцям відшкодовуватимуться витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю:
•    І групи - у розмірі до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);
•    ІІ групи – до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).
Отож, програма поширюється на роботодавців, які з 29 серпняпоточного року(з дня набрання чинності відповідної постанови) працевлаштували застраховану людину з інвалідністю І або ІІ групи.
Компенсуватися будуть витрати на придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю: меблів (крісел з регульованими або фіксованими сидіннями, поручнів та брусів, розсувних дверей, засобів для їх відчинення/зачинення, протиковзних та тактильних матеріалів для підлог і сходів); транспортерів для піднімання сходами з електроприводом; допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв; брайлівських клавіатур і портативних пристроїв; підйомних платформ для робочих місць; допоміжних засобів для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити.
Для отримання коштів працедавцю необхідно впродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування людини подати до центру зайнятості за місцем своєї господарської діяльності у паперовій або електронній формі заяву про надання компенсації та копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.
Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймає обласний центр зайнятості упродовж 10-ти робочих днів з дня отримання документів, що оформляється відповідним наказом. Кошти на рахунок заявника перечислюються упродовж 5-ти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації.

 Детальніше про послугу  https://is.gd/afx4ts
Консультаціїна нашому каналіонлайн-підтримки в Telegramhttps://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Обласний центр зайнятості

 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини