Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 04:32:44

Чернігів готується до зими. Розгортання «Пунктів незламності» та доручення МВА надати регламент захисту об'єктів критичної інфраструктури

10.10.2023   10:39Агенцiя

Шостого жовтня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако. Серед розглянутих питань — розгортання «Пунктів незламності», сучасна автоматизована система оповіщення, перевірка укриттів та захист об'єктів критичної інфраструктури.

«Пункти незламності»
Комісія затвердила перелік із десяти адрес, за якими знаходитимуться стаціонарні «Пункти незламності». Вони розташовані в різних мікрорайонах міста і почнуть працювати з понеділка, 16 жовтня.

Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 9:00 до 17:00 (за адресою: вул. Красносільського, 59, — віторок-п’ятниця з 9:00 до 17:00).

Адреси  «Пунктів незламності»:
вул. Захисників України, 3-б
вул. Пухова, 115а
вул. Борисоглібська, 10
вул. Льотна, 12
вул. Героїв Чорнобиля, 4-а
вул. Реміснича, 55-а
вул. Дніпровська, 35-а
вул. Нафтовиків, 1
вул. Самоквасова, 8
вул. Красносільського, 59
Також, у разі необхідності, буде розгорнуто роботу десяти додаткових «Пунктів» на базі наметів та транспортних засобів. А графік роботи всіх переведуть у цілодобовий режим.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення спільно з фінуправлінням має організувати роботу щодо забезпечення всіх пунктів матеріально-технічними засобами. В свою чергу, КП «АТП-2528» забезпечить належні санітарно-гігієнічні умови біля мобільних пунктів, у разі їх розгортання (встановлення біотуалетів та їх обслуговування, вивіз сміття).

 Забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури
Члени комісії заслухали доповідь про стан забезпечення захисту об’єктів критичної інфраструктури Чернігова. Враховуючи воєнний стан та Указ Президента України №69/2023, яким створено Чернігівську міську військову адміністрацію, міська комісія з питань ТЕБ та НС доручила міській військовій адміністрації надати регламент захисту об'єктів критичної інфраструктури, згідно якого буде проведено необхідні заходи.

 
Система оповіщення
Під час засідання заслухали доповідь начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЧМР Олега Шамрука стосовно встановлення у місті сучасної автоматизованої системи оповіщення.

Рішенням виконкому від 25 серпня 2023 року погоджено робочий проєкт створення автоматизованої системи централізованого оповіщення.  30 вересня підписано Меморандум про взаєморозуміння між «Chemonics International Inc. Фондом «Партнерство за сильну Україну» та Чернігівською міською радою, яким передбачається підтримка у впровадженні такої системи.

Надалі профільне управління має активізувати роботу щодо координації та забезпечення прийняття необхідних рішень, дозволів та погоджень щодо реалізації проектної документації на впровадження місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення.

Пресслужба Чернігівської міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.