Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 20:41:14

Чернігівські поліцейські розслідують обставини травмування чоловіка внаслідок підриву на невідомому вибуховому предметі

10.10.2023   10:02Агенцiя

Поліція закликає жителів області дотримуватися правил мінної безпеки та не пересуватися місцями, де точилися активні бойові дії.

 Сьогодні до поліції надійшло повідомлення, що на околиці Чернігова чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої. На місце події негайно прибули співробітники Управління патрульної поліції, слідчо-оперативна група Чернігівського райуправління, вибухотехніки обласної поліції.

Поліцейські, які прибули на місце, одразу викликали медиків, а до їх прибуття надали чоловіку першу домедичну допомогу.

Попередньо відомо, що місцевий мешканець збирав металобрухт на околиці Чернігова, де відбувалися бойові дії. Чоловік наступив на невідомий предмет, який вибухнув. Внаслідок вибуху потерпілий отримав мінно-вибухову травму та був госпіталізований.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Шановні громадяни! Поліція закликає жителів області дотримуватися правил безпеки та бути вкрай уважними та обережними! Особливо – на територіях, які тимчасово були в окупації ворожих військ, або у місцях, де точилися активні бойові дії.

Росіяни залишили чимало вибухових пасток, замінованих ділянок та небезпечних предметів.

Не пересувайтеся там, де можуть бути заміновані ділянки - це узбіччя, лісосмуги, не розорані поля. Якщо ви побачили підозрілий або вибухонебезпечний предмет - негайно телефонуйте до поліції або рятувальників.

Бережіть себе та оточуючих!

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.