Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 21:25:09

У Чернігові стартує проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс»

06.10.2023   11:25Агенцiя

В освітньо-культурному просторі Гончаренко центр Чернігів запускають проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс». У межах програми учасниці отримуватимуть юридичні та психологічні консультації, братимуть участь у майстер-класах та реалізовуватимуть власні ідеї.

За словами організаторів, Чернігів потрапив до другого етапу програми. У пілотній частині проєкт стартував у Києві, Миргороді, Одесі, Кропивницькому та Подільську. Тепер організатори розширюють ініціативу «Плюс-Плюс» на всю мережу Гончаренко центрів, яка сьогодні нараховує понад 25 просторів у різних містах України.

«Ми проаналізували найбільш поширені запити учасниць, сформували чіткий алгоритм роботи та провели роботу над помилками в пілотній частині. Тож тепер розширюємо географію проєкту та запускаємося в інших центрах», – зазначили в Гончаренко центрі.

Як розповів директор простору в Чернігові Олександр Ясенчук, до старту проєкту простір вже мав досвід роботи із жінками з сімей військовослужбовців. А тому команда центру знайома із ключовими викликами та проблемами родин наших захисників.

«Сьогодні надзвичайно важливо підтримувати дружин, мам, сестер та доньок наших воїнів. Вони мають відчувати себе потрібними, розуміти, що про них пам’ятають, що їм готові допомогти. І запит на подібні програми в Чернігові є», – каже Ясенчук..

Учасницям «Плюс-Плюс» пропонують безкоштовну психологічну та юридичну допомогу, освітні лекції та майстер-класи, а також допомогу в розробці та реалізації власних проєктів на базі центру. Головний принцип ініціативи – організовувати події під запит самих учасниць.

«Ми хочемо бути корисними для цих людей, допомогати в подоланні будь-яких перепон, підтримувати їхні ідеї та проєкти. А головне – нагадати, що вони не одні, що вони не залишаються віч-на-віч зі своїми проблемами. Саме тому наша програма дуже гнучка та адаптується під конкретні потреби учасниць», – додають у Гончаренко центрі.

Участь у проєкті повністю безкоштовна, аби долучитися до ініціативи «Плюс-Плюс» у Чернігові, необхідно заповнити коротку форму за цим посиланням.
 


Довідка
«Плюс-Плюс» – національний проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців від освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, що стартував 31 серпня. Він передбачає комплексні юридичні та психологічні консультації, освітні лекції, майстер-класи та тренінги для матерів, дружин, доньок та сестер військовослужбовців Сил оборони. За словами організаторів, менш ніж за два тижні після запуску в офлайні команда проєкту отримала близько 1000 заявок на участь.
Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних та волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.

 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини