Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 16:07:56

Плече підтримки ЮНІСЕФ: результати і перспективи співпраці на ЧернігівщиніПлече підтримки ЮНІСЕФ: результати і перспективи співпраці на Чернігівщині

04.10.2023   13:42Агенцiя

Відновлення 25 закладів освіти (21 ЗДО, 2 ЗСО та 2 ліцеї); розвиток молодіжного потенціалу UPSHIFT і цифрової платформи Ureport; створення молодіжних центрів; підсилення технічної бази навчальних закладів; зміцнення потенціалу робітників сфери освіти; заняття для дітей онлайн/офлайн – все це у планах ЮНІСЕФ з відновлення Чернігівської області на 2024 рік.

Ще один напрям роботи – соціальна сфера. Тут теж ЮНІСЕФ планує розвиток послуг для дітей молодшого віку та дітей з інвалідністю; навчання для зміцнення потенціалу соціальних робітників та психологів; надання матеріалів та обладнання для соцслужб.  

Буде й інформаційна кампанія з гігієни для дітей, а також розвиток патронажної моделі.

Обговорення цих планів та напрацювання шляхів їх втілення – у фокусі сьогоднішньої зустрічі представників ЮНІСЕФ з командою ОВА, що відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

    «Уже вкотре ЮНІСЕФ надає необхідну допомогу у відновленні регіону. Постійно у полі зору організації – освіта, медицина, соціальні послуги. Дякуємо за підтримку і сподіваємося на плідну співпрацю і надалі», – наголосила заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Команда ЮНІСЕФ доклала багато зусиль та виконала масштабну роботу у відбудові регіону вже з початку повномасштабної війни.

Серед зробленого – 49 медичних закладів регіону отримали від організації більше 8 тисяч одиниць медичних товарів та обладнання (автомобілі швидкої допомоги, генератори, холодове обладнання, апарати для наркозу, стерилізатори, отоскопи, сканери, ЕКГ, монітори пацієнтів, міжвідомчі набори невідкладної медичної допомоги). Надавали послуги і мобільні команди, а також здійснювалися патронажні візити.

Чернігвводоканал, Ніжинське, Борзнянське та Куликівське житлово-комунальні підприємства отримали від організації генератори, баки для води, набори для очищення води.

У сфері освіти – 48 опорних закладів регіону отримали грошову допомогу, 41 заклад ЗСО – 76 наборів для укриття. Організація передала 354 цифрових пристрої, планшети та ноутбуки, 3761 набір першокласника, 113 наборів раннього розвитку для закладів дошкільної освіти, 3 набори «Школа в коробці» – для малокомплектних шкіл і 39 наборів шкільних меблів – для 12 шкіл.

Важко переоцінити допомогу ЮНІСЕФ у відновленні 8 закладів освіти регіону, дитячої лікарні і молодіжного центру. До речі, ще чотири освітні заклади – в процесі відбудови.

    «На 2024 рік заплановано багато, проте кращого результату ми досягнемо, якщо наші думки будуть співпадати зі стратегією розвитку регіону та потребами громад. Тому ми розробимо спільний план дій (ЮНІСЕФ+ТГ), ситуаційний та бюджетний аналіз. Плануємо комплексний підхід у  відновленні всіх сфер життєдіяльності громад. Почнемо з  Чернігівської, Ніжинської, Бахмацької, Бобровицької, Менської і Куликівської», – акцентував заступник голови представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Антон Товченко.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва — ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини