Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 08:29:42

Чернігівська поліція проводить досудове розслідування за фактами приховування тяжкого злочину та розбещення неповнолітніх

29.09.2023   09:03Агенцiя

Вчора, 28 вересня, слідчі поліції відкрили провадження за статтею 396 Кримінального кодексу України (приховування тяжкого злочину) щодо посадових осіб установ освіти Чернігова, які могли приховати можливі факти розбещення неповнолітніх вчителем.

26 вересня до поліції надійшла інформація від батьків однієї зі шкіл Чернігова про те, що вчитель вчиняє розпусні дії стосовно малолітніх учениць. Поліцейські негайно відреагували та одразу прибули до навчального закладу для з’ясування всіх обставин. Поліція на місці відібрала заяви від батьків потерпілих дітей, опитала понад 40 осіб – учнів та вчителів школи.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 156 Кримінального кодексу України (розбещення неповнолітніх). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці встановили, що раніше жодних заяв та повідомлень щодо вчинення розпусних дій цим вчителем до поліції не надходило. Однак, слідство отримало інформацію, що фігурант провадження міг скоювати такі діяння в минулому.

Тож сьогодні, 28 вересня, поліція відкрила провадження за статтею 396 Кримінального кодексу України (приховування тяжкого злочину), яке карається арештом на строк до трьох місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нині триває досудове розслідування.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини