Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 03:33:58

Запустити роботу тролейбусів у мікрорайоні Подусівка можуть вже наступного року

27.09.2023   14:35Агенцiя

На загальноміській нараді під час обговорення питань громадських перевезень в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що триває робота над можливістю забезпечити електротранспортом мікрорайон Подусівка.

    — Ми дивилися різні варіанти. Найбільш оптимальний — придбання, хоча б чотирьох, тролейбусів із автономним ходом.  Вони на 40-50% дорожчі за ці, які ми зазвичай купуємо, але, якщо порахувати вартість мережі, то воно вигідніше. Треба дивитися на можливості бюджету, — говорить Олександр Ломако.

В.о. міського голови зауважив, що вирішення цього питання залежатиме від змін до Бюджетного кодексу та можливостей місцевої казни.

20 вересня Верховна Рада України підтримала урядовий законопроєкт про зміни до Бюджетного кодексу (№10037) у першому читанні. Зокрема, там йдеться про вилучення з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня 2024 року до спеціального фонду держбюджету ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу (який наразі зараховується у обсязі 64% до бюджетів ОМС, 15% до обласних бюджетів).

Зараз у депутатів є можливість для подання пропозицій та поправок, які будуть опрацьовуватись в Бюджетному комітеті при підготовці до другого читання та виноситимуться далі на голосування.

         — Я сподіваюсь, що знайдено буде компроміс і для громад, і для всієї країни. Краще рішення — залишити все так як є. Адже це більш швидка і ефективна підтримка військових частин і вирішення питань, які у них є. Вони (військові — ред.) самі про це говорять, що без нас по своїй вертикалі не зможуть їх вирішувати за зрозумілий період часу. Якщо у нас ці кошти забрати, то вони їх взагалі ніколи не вирішать, — говорить в.о. міського голови.

Вилучення військового ПДФО — мінус понад один мільярд гривень на рік з бюджету Чернігова. Ці кошти дозволяли підтримувати ЗСУ та працювати над відбудовою. Без них — місто буде позбавлене такої можливості.

Стосовно тролейбусного сполучення Подусівки з рештою міста, Олександр Ломако дав доручення вже зараз працювати над цим питанням і якщо зміни до Бюджетного кодексу будуть проголосовані із врахуванням потреб і думки громад, то це питання в наступному році буде вирішено.

     — Нам потрібно буде прийняти остаточне рішення і можливо вже цього року придбати один, а решту три — в першому кварталі наступного. І тоді б Подусівка була з тролейбусним сполученням, — говорить Ломако.

Нагадаємо, що зараз триває ремонт контактної мережі в мікрорайоні Бобровиця. До кінця року мешканці цієї частини міста також будуть забезпечені послугами перевезення міським електротранспортом

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.