Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 08:59:11

Увага! Нова шахрайська схема з поштовими відправленнями! Поліція закликає громадян до пильності

26.09.2023   10:19Агенцiя

Поліцейські закликають мешканців Чернігівщини бути обачними під час спілкування з незнайомцями та не розголошувати паролі, що надходять в SMS-повідомленнях. Представляючись працівниками поштових компаній, шахраї випитують секретну інформацію і можуть отримати доступ до вашого телефону.

Вчора до поліції звернулась 32-річна мешканка міста Чернігова, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій. Потерпілій зателефонував невідомий, який представився працівником компанії з експрес-доставки. Чернігівка нещодавно відправила кілька посилок якраз через цю компанію, тож була уважною до слів незнайомця. Той  повідомив жінці, що один з покупців її товару нібито хоче замовити кур’єрську доставку. Тому, щоб її оформити, жінці необхідно продиктувати код з смс-повідомлення, що надійде на її телефон. Що потерпіла і зробила. Після чого жінка дізналася, що невідомий чоловік за допомогою коду з смс-повідомлення та нібито за дорученням заявниці забрав посилку, в якій знаходився годинник «Aрple Watch» вартістю 27 тисяч гривень.
Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулась до поліції. За цим фактом слідчий відкрив провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих осіб. Якщо висувають умову, що для виконання певних дій потрібно повідомити одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай!
Не дайте шахраям жодного шансу вас ошукати!

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.