Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 01:47:28

Чернігівські піротехніки розміновують деокуповані території Харьківської та Донецької областей

26.09.2023   10:15Агенцiя

Починаючи з листопада минулого року та по теперішній час, розрахунки частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області виконують бойові завдання по гуманітарному розмінуванню звільнених від російських окупантів територій Харківської та Донецької областей.

 Де тривалий час точилися запеклі бої  за кожен метр української землі. Варто зауважити, що через щільну замінованість прилеглої території, саперам доводиться працювати надзвичайно обережно.  Оскільки під час відступу ворог цинічно і підло мінував усе: об’єкти інфраструктури, житлові будинки, військову та цивільну техніку, дитячі іграшки, побутові речі. На сьогодні першочерговим завданням саперів є розмінування критичної інфраструктури, а саме лінії електропередач, що дозволить дати світло знеструмлених населеним пунктам аби повернути життя на випалену війною землю.
За період проведення робіт піротехніки здійснили 630 залучень, де виявили та знищили 3200 боєприпасів,  обстежили 201 га території.
Роботи тривають! Перемога буде за Україною!


ГУ ДСНС України у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.