Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 17:16:54

У Чернігові триває відновлення 82 будинків, пошкоджених внаслідок ракетного удару 19 серпня

25.09.2023   13:00Агенцiя

19 серпня 2023 року внаслідок ракетного удару, здійсненого російською федерацією по центру Чернігова, було пошкоджено, в тому числі, 82 багатоквартирних житлових будинка. Невідкладно було проведено обстеження, визначено масштаби руйнувань та прийняті рішення, які дозволили розпочати відновлювальні роботи.

У 34 будинках управитель — КП «Новозаводське», у 45 — «Деснянське» та ще в трьох — ОСББ.
Капітальний ремонт дахів
Згідно експертних звітів, суттєві пошкодження були завдані покрівлям шести багатоквартирних будинків за адресами:
    просп. Миру, 21;
    вул. Шевченка, 9 та 11;
    вул. Гетьмана Полуботка, 4 та 10;
    вул. П’ятницька, 3.
Для їх відновлення необхідно виконати капітальні роботи, які вже розпочаті. Зараз замінюються дерев’яні конструкції. Також спеціальними розчинами проводиться вогнебіозахист деревини конструктивних елементів. Далі ці покрівлі накриватимуть металочерепицею.

 Поточний ремонт будинків
У багатоповерхівках, в яких ведеться поточний ремонт, управителі вже майже відновили покрівлі. Зараз ведеться скління та заміна вікон у місцях загального користування.
Закрити периметр будинків та завершити основні роботи планується до початку опалювального сезону, щоб дати тепло в житло.
 
Фінансування відновлювальних робіт
Усі витрати на аварійно-відновлювальні роботи в пошкоджених будинках фінансуються коштом бюджету Чернігівської міської територіальної громади.
Для реконструкції зруйнованих дахів у шести вищезазначених будинках передбачено понад 21,2 млн грн — сюди входить технічне обстеження, проєктна документація та, власне, відновлювальні роботи.
Щодо поточних ремонтів, то на придбання матеріалів для їх проведення у понад 70 будинків передбачено близько 3,7 млн грн. Поточні ремонти виконуються силами комунальних підприємств, які їх обслуговують.

За повідомленням пресслужби Управління ЖКГ ЧМР
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.